Få in pengar till klassen eller laget (enklare än någonsin)

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska göra för att tjäna pengar till klassen, laget och föreningen när man har en resa eller aktivitet man vill göra tillsammans, eftersom det ofta kräver en del pengar för att komma iväg.

I denna artikel har vi samlat viktiga saker att tänka på om ni också ska samla in pengar till en klassresa eller idrottsläger. Eller med en annan typ av ideell grupp.

Börja med att bestämma er i gruppen om att ni faktiskt vill tjäna pengar och vad ni ska göra med pengarna. Hundratals skolklasser åker exempelvis till Liseberg och Gröna lund varje sommar, och andra besöker ställen som Tivoli i Köpenhamn. När ni bestämt detta kan ni fortsätta till nästa steg, vilket är att komma på en metod ni vill använda er utav för att få in pengar i klass- eller lagkassan.

Det är inte helt lätt att välja mellan alla olika aktörer där ute, och inte alla har en produkt med hög kvalitet. För att försäljningen ska gå så bra som möjligt rekommenderar vi att hitta en produkt med både hög kvalitet, och som folk redan köper. Ett alternativ är att sälja kaffe och tjäna pengar till gruppen med Kaffekassan, som hjälpt över tusen grupper att tjäna pengar till sina drömresor.

Andra produkter som finns att sälja är strumpor, kakor eller salamikorvar, men personligen skulle jag fokusera på något som folk i största allmänhet redan köper mycket av, och eftersom 4 av 5 hushåll köper kaffe regelbundet är Kaffekassans koncept väldigt bra.

Om ni har fler tips på hur man effektivt kan tjäna pengar till klassen, laget eller föreningen så är ni hjärtligt välkomna att tipsa oss!

22 November 2019