Vad är friendzone: 6 bombsäkra tips för att aldrig få nobben igen

Har du blivit dissad efter första dejten 🤦‍♂️?

Eller varit intresserad av någon under en längre tid och fått nobben?

Oavsett vilken anledning det beror på så är det alltid jobbigt att hamna i kompisfacket…även kallat “the friendzone“.

Du kanske redan hade börjat fatta tycke för den du träffade och så kom det där sms:et eller dom orden som verkligen chockade dig.

I efterhand börjar du fundera över om du kunde gjort något annorlunda för att inte bli kategoriserad som en kompis.

Det finns faktiskt många sätt att undvika att hamna i the friendzone och även ta sig ur det✔.

I den här artikeln kommer vi ta upp de 6 vanligaste anledningarna till att du får nobben och hamnar kompisfacket och vad du ska göra för att ta dig ur det.

(VARNING – tipsen kan leda till att du aldrig kommer hamna i kompisfacket igen)

Vad är friendzone – det här måste du veta först

Vad är friendzone? en person kan antingen bli kategoriserad som en potentiell sexpartner eller en potentiell kompis.

Man kan säga att vi kommer få ett lågt eller ett högt värde på en attraktionsskala – baserat på vad den andra personen tycker och tänker om oss?.

Om du har hamnat i the friedzone så innebär det att du har hamnat i kategorin där du inte är en potentiell sexpartner vilket innebär – ett lägre värde på skalan.

Det är lätt att hamna i kompisfacket speciellt om vi inte är medvetna vad vi gör…

men den positiva nyheten är att det är enkelt att ta sig ur det (och det är det vi kommer hjälpa dig med i den här artikeln

Nu har du förhoppningsvis fått svar på frågan “vad är friendzone” och vad det innebär att hamna i kompisfacket och därför tänkte vi nu gå vidare och ge dig konkreta tips – steg för steg hur du ska tänka.

1. Du värderar personen högre än dig själv och sätter den på en PEDISTAL

Har du någon gång lagt märke till att du oftast brukar hamna i kompisfacket med personer som du anser har en högre status än dig själv.

Det är personer som du bryr dig om och vill framstå som perfekta inför.

En person som inte har samma status i dina ögon kommer du automatiskt agera annorlunda emot, du kommer inte bry dig lika mycket om vad du säger och du kommer per automatik att agera precis som vanligt som du gör med vem som helst.

När vi inte känner att vi har samma värde som någon annan så börjar vi bete oss annorlunda och vi blir mer självmedvetna än vad annars brukar vara.

Vi börjar fundera på vad vi ska säga: för att det inte ska låta dumt och vi ska bli avvisade.

Det här sker utan att vi vet om det, men om vi är medvetna när det händer så är det lättare att påminna sig om att försöka slappna av och sluta bry sig.

Om du vill ta dig ur det här stadiet så måste du ta bort den smöriga attityden och börja ta risker.

Med risker menas att du behöver agera precis som du gör runt dina närmaste kompisar, där du troligtvis vågar säga precis vad du tycker och tänker.

Relaterat: Hitta en flickvän med denna enkla metod

2. Ni spelar i två olika ligor

Det är som nörden i klassen skulle få till det med den mest populära i skolan, det kommer aldrig hända (i alla fall inte under skoltiden men kanske 10 år senare om saker och ting förändras och han fått svar på frågan “vad är friendzone”).

Om ni spelar i två olika ligor så kommer du aldrig bli sedd som en potentiell sexpartner utan du kommer automatiskt att hamna i kompisfacket.

De mest attraktiva personerna blir dagligen approchade av andra på internet och ute på stan (och är det den typen av person så kommer du att behöva ha något att erbjuda för att framstå som sexvärdig).

Du kan säkert få till det vid något enstaka tillfälle, men om du verkligen ska hooka en snygging så behöver du oftast visa upp dina bästa sidor för att ens ha en chans.

Hett tips: vill du enkelt kunna träffa en tjej när du känner för det – använd metoden som testats av hundratals killar och tagits fram av experten.

Spana in den närmare här – Metoden för att bli bra på nätdejting

Vad är friendzone? se videon för mer inspiration hur du kan hantera det eller fortsätt läs

3. Du är en back up plan – därför får du nobben

En annan anledning till att du blivit friendzoned är på grund av att det funnits någon annan person som varit mer intressant i bakgrunden.

Personen kanske dejtar någon för tillfället, då kommer de att vilja ha dig som kompis, men de skulle aldrig kunna släppa dig ur kompisfacket så länge de har kvar sina känslorna för sin nuvarande flört. Du har helt enkelt blivit en back up plan och därför befinner du dig i friendzone facket.

Personer som har svårt att vara ensamma eller har dålig självkänsla kan sätta andra i friendzone facket eftersom de alltid vill ha något alternativ i bakgrunden (så att de slipper den jobbiga känslomässiga biten om det skulle ta slut).

För att undvika att hamna som back up plan så är det viktigt att ta avstånd om man märker tecken på att personen börjar tappa intresset.

Dissad på snapchat? du kan vara en back up plan

Det är också vanligt att bli dissad på snapchat och det beror nästan alltid på att det finns en konkurrens. Man kan hålla utkik efter 3 stycken saker för att undvika att bli dissad på snapchat:

 

  • Hur hög snapscore har den du pratar med? om siffran är hög så kan man anta att det kommer att finnas en hel del andra att konkurrera mot. Personen som har flera hundra andra att prata med har troligtvis ett stort bekräftelsebehov eller en stor umgängeskrets.

 

 • Hur långt skriver personen och hur mycket investerar den? Om du upplever att du bara får korta svar (där personen inte ens svarar på dina frågor) så är det ett tecken på att intresset inte är tillräckligt högt och att det finns andra som personen prioriterar högre än dig.

 

  • Du kan testa att lägga ut snapchat storys när du umgås med vänner eller gör roliga saker för att se om du får någon bättre respons (då ser personen att du har kompisar, gör roliga saker på dagarna och får en inblick i vem du är: vilket är attraktivt och kan vända situationen).

 

 • Något annat som du kan vara vaksam på för att inte bli dissad på snapchat är att vara medveten om hur snabbt personen svarar. Upplever du att personen brukar vänta mer än 12 timmar innan du får svar? då kan det vara ett tecken på att den spelar spel eller inte är så intresserad. Du kan testa att öppna snapen och inte svara och vänta några dagar. Testa att skicka igen och se vad som händer. Lägg inte ner mer tid på personen om den inte verkar vara intresserad.

Vad gör jag om jag blivit friendzonad och (verkligen är intresserad)?

4. Dejta en person som är snyggare än den du vill ha

En annan anledning till att du kan hamna i friendzone beror på att (personen aldrig har sätt att du fått andra attraktiva personer). Om du kan visa upp att du umgås med eller dejtar attraktiva personer så kommer du genast bli mer intressant..

När vi omger oss med människor som är attraktiva och (andra personer ser detta) så händer något i vår hjärna som ungefär säger “varför umgås den här personen med så snygga människor,

vad är det som gör att personer dras till honom eller henne”. Det kommer att ge dig ett högre värde i andras ögon.

Om du får chansen att lägga upp storys, bilder på sociala medier eller bara visa upp att du kan få attraktiva personer i det motsatta könet så är chansen stor att du kan ta dig ur kompisfacket.

Quiz: se sannolikheten att få tillbaka ditt ex?

5. Ta ett steg tillbaka, var inte för “på”

Anledningen till att man också kan hamna i friendzone facket är på grund av att man är för uppenbar med vad man känner.

Vi människor vill ha personer som vi anser är bättre än oss själva och vi inte kan få för lätt.

Biologiskt sätt vill människan ha sex med en person som de anser har bra gener så att avkomman i slutändan har så bra förutsättningar som möjligt att överleva.

Idag spelar det ingen större roll vem man får barn med på samma sätt som det gjorde förr eftersom att alla i samhället ändå kommer ha en god chans i livet att överleva, men trots detta så har vår reptilhjärna inte förändrat och den lever fortfarande flera hundra år tillbaka i tiden.

Om vi vill FRAMSTÅ SOM MER ATTRAKTIVA i andras ögon så ska vi inte visa vårt intresse för uppenbart,

när vi är mystiska och oklara med vad vi känner så kommer vi att bli mer intressanta i andras ögon.

Om du vill ta dig ur the friendzone så behöver du backa tillbaka minst ett steg för att se vad som händer med personen som satt dig i kompisfacket.

Börjar du få mer kontakt? då kan det vara ett positivt tecken på att du betyder något för personen.

6. Lär dig att flörta utan att vara för på

Lära sig att flörta är något man måste göra om man vill bryta sig ur kompisfacket,

av denna anledning tänkte vi nu gå in på saker du borde göra och undvika att göra när du flörtar:

 • Hålla med om allt (när vi vågar säga emot så tyder det på självrespekt och självförtroende)

 

  • Du är alltid tillgänglig

 

 • Du gör allt för personen

För att flörta på riktigt så behöver du istället:

 

  • Visa närkontakt ( inte för mycket, men någon gång ibland och se om personen tycker det är okej). Det kan vara att ge en “high five”, röra på axeln, sätta sig nära med benet och se om personen drar undan det. Om personen inte verkar visa något intresse så bör du ta ett steg tillbaka.

 

  • Undvik det vardagliga snacket (börja prata om saker som kan relateras till sex och relationer, ge henne eller han exempelvis ett smeknamn som är roligt – (det stannar bara mellan er två och kommer skapa attraktion).

 

 • Använd mer ögonkontakt när du pratar

Bonus: fixa ett mål i livet – så undviker du att framstå som “needy” och få nobben igen

En person som är målmedveten i livet, och har saker som den prioriterar före andra kommer att dra in personer som en magnet bara genom sin livsstil.

Om du inte har något som händer i ditt liv, och det ända du jagar är en “viss person” så kommer du automatiskt att framstå som “needy”.

Första prioritet ska ALDRIG vara den du vill ha, det kommer att märkas i allt du gör och säger utan att du vet om det.

Försök att hitta något i ditt liv som du verkligen gillar att göra och fokusera på det till 100 procent.

Hela ditt fokus kommer att flyttas i från personen som du är intresserad av och plötsligt har du andra som är intresserade av dig eller personen du fått nobben av.

Personer som prioriterar sig själv först kommer att framstå som mer självsäkra, intressanta och attraktiva.

Om du inte har ett mål i ditt liv så kommer du att påverkas mer av vad andra tycker och tänker om dig själv,

du baserar din egen lycka på andras åsikter och agerande, detta kommer att leda till att du också undviker att hamna i friendzone framöver.

Hoppas du fått svar på frågan “vad är friendzone” och kommer minska sannolikheten för att få nobben i framtiden och bli (dissad efter första dejten).