Hitta en kristen dejt: 9 saker att tänka på – kristna dejting tips och regler

Söker du en kristen dejt?

För att finna kärleken som kristen så kan det behövas lite hjälp på vägen, eftersom att det ofta kan dyka upp en del frågor vid den inledande fasen av dejtande.

Om du testar dig fram, så kanske du kan lära dig på ett par år vad som funkar eller inte, men du behöver absolut inte ta den långa vägen.

I det här artikeln kommer vi ta upp 9 effektiva tips och regler som du bör känna till om du söker en kristen dejt.

Du kommer träffa den personen som du själv anser att du förtjänar – kristna dejting (regel 1)

Du är perfekt precis som du är! du måste bara inse det själv…du behöver inga pengar eller dyra prylar för att förtjäna kärleken, den förtjänar du ändå genom gud.

Det är viktigt att förstå vilket värde vi själva har eftersom vi bara kommer att kunna attrahera in personer som vi själva anser att vi förtjänar.

Många spenderar halva sina liv och försöker jaga lycka genom materiell framgång, men det är inte den rätta vägen om du vill hitta kärleken som kristen.

Fokusera istället på att göra det du brinner för, pengar och kärleken kommer då att komma som ett brev på posten.

När vi känner oss som mest kompletta och lyckliga så har vi också störst chans att stöta på kärleken i livet.

Ha rätt inställning till ett livslångt förhållande – kristna dejting (regel 2)

Att hitta en kristen dejt handlar om att hitta en person som man kan växa med – livet ut.

Vi är uppväxta i olika miljöer och familjer vilket innebär att vi inte alltid kommer i från samma bakgrund. Här kommer tre saker som kan vara bra att tänka på:

 • Försöka att vara så äkta som möjligt och undvik att spela en person som du inte är, detta kommer göra att ni snabbt kommer att kunna avgöra om ni är något för varandra. Om vi spelar spel så finns risken att vi i slutändan kommer upptäcka att vi inte var något för varandra och har därmed slösat bort bådas tid.
 • En av de vanligaste anledningarna till att förhållanden inte håller i längden beror på att: man ofta tror att gräset kommer vara grönare på andra sidan vilket sällan stämmer. Att avsluta ett förhållande och gå in i ett nytt ska man inte göra utan att ha tänkt till och rådfrågat nära och kära.
 • Det är inte bra att jaga ett förhållande och komma i från känslan av att man inte klarar av att vara singel. Vi måste känna oss hela innan vi kan gå in i ett livslångt äktenskap. Du behöver (älska gud och dig själv) innan du kan älska någon annan.

Sex innan äktenskapet…inget “netflix and chill”? – kristna dejting (regel 3)

Att träffas med fel intentioner är inte rätt som kristen.

Det är inget fel att spendera tid med varandra framöver en film så länge syftet inte bara är att tillfredsställa det sexuella behovet.

Man bör istället fokusera på att bygga något djupare och mer långsiktigt om man dejtar kristet.

Sex bör inte vara första prioritet, även om det är viktigt att det finns en gnista och attraktion till varandra.

När det kommer till kristen dejting så ska fokus alltid vara på att hitta en stabil och pålitlig partner som delar samma värderingar,

därför kan det vara bra att inleda relationen på ett vänskapligt plan för att sedan ta ställning till om det är värt att ta det vidare för fler dejter.

Om det finns en längtan att ses igen efter några dejter så är det ofta ett positivt tecken.

Ta hjälp av kristna dejtingsidor? – kristna dejting (regel 4)

Du kanske kan gå till kyrkan och vara med på sociala aktiviteter, eller åka på läger för kristna för att öka sannolikheten att träffa någon,

men i slutändan så är det ändå lättast i dagens samhälle att ta hjälp av nätdejting för att träffa en – kristen dejt.

Tidigare har ett hinder alltid varit att man bara träffat de personer som befunnit sig i sin närmaste omgivning eller stad,

man har inte haft en aning vilka personer som befunnit sig utanför sin egen stad men Idag kan man matchas ihop med en person som befinner sig på andra sidan Sverige bara genom ett knapptryck på – genom kristna dejtingsidor.

I dag har vi tekniska fördelar som singlar, och detta borde vi använda till vår fördel.

Börja dejta i de här miljöerna – kristna dejting (regel 5)

En dejt ska alltid vara rolig, äventyrlig och experimentfull, bara för det är en kristen dejt så behöver den inte vara på ett specifikt sätt.

När vi ska lära känna en person på ett djupare plan så är det viktigt att träffas i flera olika miljöer för att se vem personen är.

Om man dejtar kristet så kan det vara bra att göra aktiviteter som inte innefattar alkohol.

Gör saker som leder till att ni lär känna varandra på djupet och inte hindrar er från att visa vilka ni är, här kommer några tips på vad man kan göra:

 • Gå och bada tillsammans
 • Spela sällskapsspel
 • Laga mat tillsammans
 • Åk på en utflykt
 • Ta en långpromenad
 • Gå och kolla i affärer
 • Spela biljard, bowling eller minigolf
 • Ta en fika
 • Ta en cykeltur

Bonus video: 3 kristna dejting tips (tecken på att en kristen dejt kommer sluta i ett äktenskap)

Killen bör leda det framåt – kristna dejting (regel 6)

Enligt bibeln så ska mannen leda förhållandet framåt så att relationen kan gå i från vänskap till ett äktenskap.

Det innebär att mannen bör ha äktenskap och giftermål i åtanke men inte agera utifrån denna ståndpunkt om kemi och vänskap inte finns.

Det kan vara svårt att vet hur man ska göra för att gå från att dejta, till att bli ett par och slutligen gifta sig.

Om mannen är medveten om att det är hans uppgift att leda relationen framåt och låter kvinnans intresse växa i den takten som det tar tills hon känner sig redo för att gå vidare så kommer ett äktenskap slutligen vara ett naturligt steg.

Mannen ska aldrig jaga sin partner utan låta tålamod och frihet vara ledord för att kärleken ska kunna uppstå,

attraktionen kommer minska om mannen försöker kontrollera sin partner för mycket.

Förstå attraktionens olika delar – kristna dejting (regel 7)

Många personer har svårt att träffa den rätta eftersom de låter sig styras för mycket av vilket utseende ens partner ska ha, det är inte alltid rätt strategi att välja den person – som står längst fram i ledet om man dejtar kristet.

Om målet i stället är att lära känna personen, i från djupet så kommer ni ha en annan approach till dejtandet.

Vissa gånger man träffat någon person på jobbet i kyrkan eller med gemensamma vänner så trodde man aldrig att man skulle fatta tyckte för personen vid en första anblick.

Men efter bara att ha träffat personen några veckor eller månader så har man fått en helt annan bild och kanske börjat gilla personen.

Det är samma princip när det kommer till att dejta, det är ofta svårt att avgöra efter första dejten om det är rätt person man träffat om man känner sig osäker, ge det då 3-4 dejter och se vad du känner.

Ställa de rätta frågorna – kristna dejting (regel 8)

Bara för att den du dejtar tror på Jesus betyder inte det att ni har en lika stark tro på gud.

Går personen till kyrkan regelbundet, eller aldrig?

Det kan kännas som man är jobbig om man ställer för mycket frågor kring hur troende den andra personen är,

men ska man träffa en kristen dejt så måste man på att koll på att man har en lika stark tro på bibeln och även följer det i praktiken.

Att dejta någon som inte följer samma principer och moraliska regler kan göra det svårare i slutändan.

Vissa förhållanden fungerar inte på grund av olika syn på sex, alkohol och droger. Gå därför alltid in på frågor som rör detta i den inledande fasen, om du dejtar kristet.

Fortsätt eller avsluta det snyggt – kristna dejting (regel 9)

Dejta är inte samma sak som att vara tillsammans, därför är det viktigt att ha en lättsam syn till en början om du går på en kristen dejt eller flera.

Om man ska gå in i ett förhållande så bör man vara på det klara med att man vill spendera resten av livet med den man dejtar speciellt när det kommer till christen dejting.

Om det är något som gud vill så är det att vi ska vara goda mot varandra här på jorden,

om du drar ut på förhållandet och inte avslutar det i tid så skapar du mer smärta för den andra personen än vad den egentligen hade behövt känna.

Det brukar inte ta många dejter innan vi kan avgöra om den andra personen kan vara en potentiell framtida partner.

Om vi inte märker att det finns något större intresse efter några dejter så bör vi avsluta det schysst. Här kommer två enkla tips på hur du kan avsluta det så bra som möjligt:

 • Visa det genom att inte svara på sms efter dejten, då är det tydligt att det inte finns något intresse att ses igen, 95 procent kommer förstå hinten.
 • Du kan också vara ärlig direkt (om den andra personen börjar skriva först) att det mer känns som vänskap men att du tackar för den tiden ni haft tillsammans

Hoppas du lärt dig något av dessa kristna dejting tips, du kan alltid komma tillbaka om det är något du funderar över, lycka till i framtiden med kärleken!

Referens: https://bibeln.se