Minskad sexlust män: enkla steg för att öka sexlusten

Har du låg sexlust?

Det är vanligt att tappa sexlusten några gånger i livet, men hänger det kvar under en längre period så kan det vara bra att veta vad det beror på.

Minskad sexlust kan märkas av på många olika sätt i ens relationer och det vardagliga livet.

Av denna anledning kan det vara bra att lära sig mer om vad det kommer ifrån, och vad man

kan göra åt det.

I den här artikeln kommer vi därför gå in på vad forskningen säger om låg sexlust och hur du med enkla metoder får tillbaka den, specifikt inom tre områden:

  • Minskad sexlust män
  • Öka sexlusten män
  • Öka sexlust kvinna

Minskad sexlust män – börja här innan du scrollar vidare

Först och främst kan det vara bra att utesluta att minskad sexlust inte beror på medicinering,

olika typer av mediciner för blodet, hjärtat eller kroppens hormoner har visat sig ha en negativ inverkan på den sexuella lusten.

Det kan också vara bra att se över så att det inte beror på några bakomliggande sjukdomar, för att undersöka det här kan det vara nödvändigt att tala med en doktor.

En annan orsak till minskad sexlust kan vara depression.

När man är deprimerad så fungerar inte kroppen på samma sätt som den brukar att göra när vi lever i harmoni, och vi känner därför inte samma lust för sexuella aktiviteter, om man känner sig deprimerad kan det vara bra att ta kontakt med en psykolog.

Ohälsosam livsstil och alkohol – minskad sexlust män

Minskad sexlust män: Drick inte för mycket alkohol

Att leva ohälsosamt är inte bra för kroppen, det är något som är allmänt känt bland experter inom hälsa och kostrådgivning. Det är inte heller något som är bra för sexlusten, speciellt inte när det kommer till intag av alkohol.

Studier som genomförts på korrelationen mellan alkohol och sexlusten har visat på att det inte är bra för sexlusten att regelbundet inta alkohol eftersom det visat sig påverka lusten på sikt. Det går bra att ta en öl eller ett glas vin någon gång då och då, men i större mängder så kan det minska den sexuella lusten.

Det är ingen chockerande nyhet att alkohol inte är bra för kroppen, oavsett så kan det vara bra att ha det i åtanke när man öppnar andra ölen eller vinflaskan till helgen.

Relaterat: 30 års kris

Sömnbrist- minskad sexlust män

Minskad sexlust män: Försök att sova mellan 8-10 timmar

Det finns flera studier som har genomförts på korrelationen mellan låg sexlust och kortare sömn, som har visat på ett minskat sug till sexuella aktiviteter när kroppen inte får återhämta sig.

Börja med att undersöka din dygnsrytm och hur många timmar du sover, det är vanligt att uppleva lägre sexlust när kroppen inte hinner ladda batterierna under natten.

Många har jobb som är fysiskt påfrestande med obekväma eller oregelbundna arbetstider, något som kan vara en bidragande faktor till försämrad sömn.

Stress – minskad sexlust män

Minska sexlust män: Motion kan hjälpa mot stressen

Det är allmänt känt enligt forskningen att stress inte är bra för sexlusten, varken för kvinnor eller män. Stress som pågår under längre tid kan vara bra att undersöka, om det exempelvis beror på en tidsbrist eller att man sätter en för hög press på sig själv.

Det är inte självklart för alla att prioritera sin egen hälsa före jobb. Om stressen inte är långvarig utan bara under kortare perioder så påverkar den inte i samma utsträckning.

Överdriven onani – minskad sexlust män

Minskad sexlust män: Ta ett uppehåll några dagar så ökar sexlusten

En studie som genomfördes på 28 stycken män i syfte att undersöka hur testosteronnivåer påverkades genom en avhållsamhet i från att komma vid onani visade en peak i testosteronnivåerna efter 7 dagar.

Efter två till fem dagar så skedde inga större förändringar, men den sjunde dagen så sköt testosteronnivåerna i höjden.

Efter 8 dagar så kom nivåerna ner på en mer normal nivå igen. Vad som kunde konstateras av studien var att: En avhållsamhet i från ejakulation visade sig leda till högre testosteronnivåerna och (därmed högre sexlust för män).

Den här studien visar en sida av sanning, kroppen mår inte heller bra av att helt avstå i från sexuella aktiviteter, utan den behöver motioneras för att fungera så bra som möjligt.

Om vi onanerar en gång om dagen i vissa perioder, några gånger i veckan eller bara några gånger i månaden så kommer vi att må bättre i slutändan.

Men när det går till överdrift och dagarna endast spenderas framför pornografiska filmer så kan det vara negativt för mäns testosteronnivåer.

Öka sexlusten män – växtbaserade läkemedel

Öka sexlusten män: Maca pulver kan vara lösningen för dig

I vissa länder i världen som exempelvis Asien, eller Sydamerika så använder man sig av naturliga och växtbaserade läkemedel för att behandla patienter för nedsatt sexuell lust och funktion.

En av de växtbaserade läkemedlen som framförallt har lyfts fram är maca pulver.

Maca pulver kommer i från Syd Amerika och växer uppe i Anderna på flera tusen meters höjd, den anses vara en mirakelmedicin på grund av dess positiva effekter för hälsan och sexlusten.

Den har inte bara visat sig vara bra för sexlusten utan även för att öka fertiliteten i män och leda till bättre erektil funktion. Den har även många positiva effekter för kvinnor och deras sexlust.

Mäns sexlust efter 50

Mäns sexlust efter 50: Få i dig tillräckligt med vitaminer och motionera

Sexlusten efter 50 år är inte samma som den var vid 20 års åldern, för varje år som går och man blir äldre så kommer sexlusten tillslut att minska. De gäller för alla människor och det är tyvärr inget vi kan hindra.

Men det finns faktiskt saker man kan göra för att bibehålla sexlusten under en längre tid om man inte vill använda sig av kemiska läkemedel för att ha ett fortsatt fungerade sexliv.

En studie som genomfördes på Harvard University undersökte i vilken ålder som män brukade märka en större minskning i deras sexlust.

Vad man kunde konstatera var att nästan 30-60 procent märkte en stor skillnad efter de fyllt 50 år. En av orsakerna till den generella nergången i sexuella aktiviteter berodde på en nergång i testosteronnivåerna.

Om du vill öka din sexlust efter du fullt 50 år så behöver du alltså fokusera på att hålla igång din kropp och röra på dig för att bibehålla dina testosteronnivåer.

En annan studie som genomfördes på personer mellan 20-49 år undersökte hur och vida D-vitamin kunde påverka mäns testosteronnivåer eller inte. Resultatet visade på att ett intag av D-vitamin till personer som hade brist på ämnet kunde påverka testosteronivåerna positivt.

Om vi bara sitter inomhus så finns risken för att vi inte får i oss tillräckligt med D-vitamin i från solen. I Sverige har vi inte heller lika många soltimmar som nere i de södra delarna av jorden.

Mäns sexlust efter 50 skulle kunna bibehållas under en längre tid om man tar hand om sig själv och får i sig tillräckligt med vitaminer och tränar.

Öka sexlust kvinna

Öka sexlust kvinna: Tre enkla kosttips för att göra lite skillnad

Det är ingen nyhet att mörk choklad är nyttigt för hälsan, studier har även visat på att mörk choklad kan vara bra för att öka sexlusten om det intas (i lagom mängder). Om du vill öka din sexlust så kan det därmed vara ett tips att köpa hem lite mörk nästa gång du tar dig till affären.

Även intag av omega 3 har visat sig vara något som forskarna sätt som en bidragande faktor till en ökad sexlust hos både kvinnor och män. Det fungerar eftersom att det visat sig vara bra för blodflödet och hjärtats funktion som gör att kroppen fungerar som den ska. Dessutom innehåller fet fisk zinc, som också kan bidra till att bibehålla en normal sexlust hos kvinnor.

Inom gammal medicinsk lära så anses saffran vara en lusthöjare framförallt för kvinnor. Intag av saffran i mindre mängder ökar kroppens sexuella funktioner, så som lubrikatonen och det generella välmåendet som i sin tur boostar sexlusten.

Öka sexlusten redan nu

Det kan vara lätt att känna sig nere på grund av låg sexlust, som tur är så behöver det inte ta så långt tid att få tillbaka sexlusten, här kommer enkla tips som du kan följa direkt.

Mindfulness

Öka sexlusten män och kvinnor: Sätt av lite tid för dig själv, en skogspromenad ett varmt bad eller meditera.

Det är ingen hemlighet att människor mår bra av att koppla av då och då under ett stressigt arbetsliv, eller privatliv.

Det är många gånger i livet som vi har svåra perioder och då är det viktigt att hjärnan inte går på högvarv, i alla fall inte om du vill bibehålla sexlusten.

Stress är en av de vanligaste faktorerna till att sexlusten inte är på topp och det kan därför vara bra att sätta sig och fokusera på en enda sak i taget, du kan börja med din andning.

Du skulle exempelvis kunna testa att börja med att meditera 5 minuter om dagen, det kan göra stor skillnad.

Varför du borde Träna

Öka sexlusten män och kvinnor: 20 minuter motion om dagen räcker

Oavsett om du gillar att springa, utöva en sport eller bara gå till gymmet så är det i slutändan positivt för att hålla din kropp i form och öka sexlust.

Det är ingen hemlighet att det är dåligt för hälsan och psyket att inte röra på sig och bara sitta inne, så om du verkligen vill uppleva en förbättring i ditt sexliv så finns det bara en sak som du kan göra (ut och rör på dig).

Träning hjälper dig att boosta ditt välmående, din sömn och många andra delar av ditt liv, dessutom så är det ingen som säger nej till att mysa med en vältränad person.

För de flesta som precis har kommit igång med sin träning så behöver man inte börja oroa sig över att bli övertränad. Men för personer som tränar flera gånger om dagen utan återhämtning så är det också viktigt att vila för att sexlusten komma tillbaka.

Förbättra självkänslan och öka sexlusten

Öka sexlusten män och kvinnor: Älska dig själv oavsett vad som händer

Bra självkänsla har alltid varit ett tecken på att man gillar och accepterar sig själv precis som man är. Om man inte har en stark självkänsla så finns det risk för att man kan må dåligt och påverkas av vad andra tycker och tänker om än själv.

Om det är något som verkligen påverkar sexlusten så är det hur vi känner om oss själva, för om vi ständigt går runt och mår dåligt så kommer vår kropp att ta stryk tillslut.

Om du kan jobba på din självkänsla och börja gilla dig själv så kommer din sexlust att komma som ett brev på posten.