Relationscoach: Gå inte runt och må dåligt (få hjälp nu)

Om du vill veta mer om relationscoachning så har du kommit rätt.

En relationscoach förknippar de flesta med stöd inom kärleksrelationer men det kan också vara så mycket mer.

Vi hjälper dig att besvara alla dina frågor när det kommer till relationer oavsett om det handlar om kärleksrelationer, kompisrelationer eller familjerelationer.

I den här artikeln kommer vi prata mer om vad relationscoachning handlar om och hur du kan få den hjälpen som du behöver av en expert på området.

Relationscoachen besvarar dina frågor nedan

Den första fråga de flesta brukar ha när det kommer till relationscoachning är vilka områden som man kan få hjälp inom.

Som en relationscoach kan det handla om att man hjälper personer inom områden som ett uppbrott, vägledning i nuvarande relation till en kärlekspartner kompis eller familjemedlem, eller personliga frågor som är mer dejting relaterade.

Om du skulle få hjälp av en relationscoach kan det också handla om frågor som rör personlig utveckling och att jobba med sin självkänsla.

Vid de tillfällen som en relationscoach antar ett uppdrag med par så kan det vara en fördel om båda parter sitter med vid bordet.

Det hör dock inte till vanligheterna att båda parter är med utan de flesta gånger så handlar det om enskild coaching session.

Det kan också vara en dejtingcoach som du söker

Relationer till andra kan ses som en linje, vissa behöver hjälp med den inledande fasen, andra själva relationen i sig och vissa slutskedet på relationen, Så här kan det se ut:

En dejtingcoach jobbar oftast mer med ditt självförtroende och teorier om hur du kan framställa dig som en så attraktiv person genom att plocka ut dina styrkor.

Trots att man kan tro att ens dejting-problem verkar sitta i en viss sak, så kan det visa sig att problemet egentligen handlade om något helt annat.

En person kan ha lätt för att hitta en partner men svårt för att inleda relationer, problemet kan också vara tvärtom.

Upplägget för dig som vill få hjälp av en relationscoach

Det första samtalet brukar handla om att kartlägga din situation för att se hur din relationscoach ska kunna hjälpa dig.

Alla relationscoacher jobbar på lite olika sätt beroende på vilken expertis de har i sitt bagage. Det första samtalet kan ofta vara gratis därefter brukar relationscoachen sätta upp en strategi. En erfaren relationscoach kommer exempelvis ganska snabbt att hitta ditt problem för att sedan hjälpa dig att jobba med det.

Många undrar hur länge man brukar jobba med en relationscoach, en gång kan hjälpa dig, men störst hjälp brukar man få genom uppföljningssamtal, där coachen exempelvis bygger en relation till dig och ni jobbar med varandra under flera tillfällen. För få hjälp så kan du boka in en gratis konsultation här.

Så här ser de olika sorterna av coachning ut som du kan få hjälp med här:

Hur kan en relationscoach hjälpa dig ? Enskilt eller gruppcoaching

En relationscoach kan se uppenbara saker som du själv eller din partner inte har lagt märke till, som i exempelvis parcoachning så kan det vara viktigt att ta in en tredje part som kan se saker utifrån nya perspektiv.

Du kanske inte själv har upptäckt varför dina relationer brukar sluta på samma sätt, varför dina vänner eller din partner beter sig på ett visst sätt mot dig. En relationscoach kan ibland koppla ihop din barndom med saker som du upplever som problem i dina vuxna relationer.. saker som du inte hunnit bearbeta och fortfarande påverkar ditt liv.

Oftast brukar folk ta hjälp av en relationscoach när de befinner sig på botten och inte hittar någon annan utväg. Något som är viktigt att veta är att det aldrig finns för små eller för stora problem att prata om.

En relationscoach kan även jobba med gruppcoaching där du får träffa andra personer med liknande problem som dig själv. Det kan ibland kännas skönt att veta att man inte är ensam och få höra andra personers historier som kanske har liknande erfarenheter som dig själv.

Den ekonomiska delen av att få hjälp

En relationscoach kommer generellt att ta olika priser beroende på hur många tillfällen som du bokar in. Oftast brukar det vara billigare att boka upp ett paket under flera tillfälle i relation till att boka ett enskilt samtal/tillfälle. Du kan maila oss direkt så ringer vi upp dig och berättar mer om olika upplägg och priser.

Det första steget för att få hjälp brukar vara att bli konsulterad, se vilket problem som du har för att sedan få prata med en person som är bäst lämpad för dig.

Om du vill ha hjälp med din relation så kan du kontakta oss här så parar vi ihop dig med en person som är specialiserad på ditt område. Du kan börja med att skicka ett mail till: Info@optimalblueprint.se.