Seriös dejting: 3 tips att följa för att lyckas

Är du ute efter seriös dejting?

Letar du efter något mer långsiktigt och är klar med “one night stands”?

Tillslut så kommer vi till det stadiet i livet när vi inte bara vill

ha en sängpartner utan någon att dela vardagen med

Det kan kännas svårt att vet hur man ska göra och vart man ska vända sig för att träffa en partner som också har kommit till samma insikt.

Om vi hittar rätt partner så kan det var det bästa som hänt oss i livet, om vi väljer fel så kan det leda till onödigt slöseri med tid och lidande.

För att du ska kunna hitta den rätta så har vi valt att ta fram 3 effektiva steg som kommer att ta dig närmare kärleken (inklusive tips på vart du hittar personen lättast genom en seriös dejtingsajt).

Efter du har följt alla tre steg så kommer du veta allt som krävs för att hitta din drömpartner och kanske få sms som nedan

Steg 1 Seriös dejting: vad innebär “den rätta” så här ska du tänka

Gör så här, sätt dig ner och fundera över vad du vill göra och uppnå i livet, är det att skaffa familj, satsa på karriären eller resa?

Alla har olika mål i livet och det är viktigt att vi väljer en person som inte kommer vara ett hinder för att vi ska kunna uppnå våra drömmar.

Vi får aldrig åsidosätta våra egna intressen för att vi ska passa ihop med någon annan, dessa intressen ska kommuniceras ut tidigt direkt i från en seriös dejtingsajt eller under första dejterna.

Första gången du träffar din dejt så är det inte bara viktigt med vad du kommunicerar ut att du är ute efter.

Om du berättar om ditt förflutna och det på något sätt antyder att du inte är seriös så kommer du inte heller att uppfattas på det sättet.

Det är också viktigt att du försöker att framstå som så äkta som möjligt, ett stort fel som många gör som söker något seriöst är att de tror att de inte är tillräckliga.

Här kommer tre saker du måste tänka på vid seriös dejting alltså tre av de vanligaste misstagen som de flesta gör på första dejterna:

  • Skryta för att försöka framstå som bättre än vad man är (man ser igenom sånt, det är ofta uppenbart att man försöker imponera) Skriv istället ner några saker om dig själv som du tycker att du är bra på, om personen frågar så kan du nämna någon av dessa, inte annars.
  • Påstå att du är utåtgående och extrovert (fast du egentligen är ganska blyg). Det är väldigt viktigt att vara ärlig när det kommer till hur man är som person för att den man dejtar inte ska måla upp en fel bild av dig som inte stämmer med verkligheten.
  • Prata för mycket om dig själv (Vi kan komma hem och tycka att det har varit en toppendejt, men vi vet fortfarande ingenting om den andra personen. I så fall har du pratat för mycket om dig själv.

Desto mer ärlig och öppen du kan vara, ju mer säker kommer du att verka vara på dig själv, vi människor gillar och litar på personer som är ärliga med sig själva.

Du ska dock aldrig framhäva negativa saker om dig själv och berätta om de djupaste hemligheterna du har,

utan försöka hålla en rolig och lättsam stämning under de första dejterna.

Steg 2 Seriös dejting: ska man behålla mystiken eller dela säng efter första dejten?

En relation med någon man dejtar bygger oftast på två delar för att fungera, den ena delen handlar om att man ska fungera tillsammans i vardagliga situationer utan att det känns krystat eller stelt,

den andra delen bygger på att det finns attraktion och en sexuell dragningskraft till varandra.

Vissa gånger har man den ena delen men inte den andra och vise versa.

De gånger man känner att båda delarna faktiskt finns så bör man inte dra ut på det för länge innan man delar säng med varandra.

Du kanske inte borde dela säng på första dejten om du söker något seriöst men efter 2-4 dejter så är det absolut viktigt med fysik närkontakt om det ska leda någon vart.

Varför ska man inte dra ut på det längre ?

När man har sovit med varandra första gången kommer det vara som ett vägval, antingen går man till höger och fortsätter att träffa personen, eller så går man till vänster och avslutar det.

Du kan ha dejtat en person i flera månader, men det är först när du har sex med personen som du kommer märka ifall det verkligen finns kemi och en attraktion,

därför bör du aldrig dra ut på det för länge om du inte vill slösa din egen tid.

OBS: i vissa förhållanden är den sexuella delen inte lika viktig och då kan andra saker vara viktigare att göra innan man sover med varandra.

Steg 3 Seriös dejting: undvik framstå som “needy” – gör så här istället

Det finns en missuppfattning när det kommer till att hitta en partner, och det är:

“ju mer vi behöver någon, desto större sannolikhet är det att vi kommer få den”,

men det stämmer inte, det är motsatsen när det kommer till attraktion.

Ju mer vi kan visa att vi är lyckliga med oss själva, desto fler personer kommer att bli attraherade av oss.

Att komma i från ett mindset att du inte är lycklig med dig själv och (måste ha någon annan för att du ska kunna känna dig hel är helt fel utgångspunkt.

“Om jag bara får den där personen så kommer alla mina problem att lösa sig”.

Om vi vill att personen som vi dejtar ska uppfatta oss som intressant så kan vi inte visa det för uppenbart, för snabbt eller för tidigt.

Att vara “needy” kommer i grunden i från att man anser att någon annan är bättre än sig själv, att personen har ett högre värde (det är inte attraktivt).

För att du inte ska uppfattas som needy så behöver du tänka på tre saker:

    • När du skriver med personen så bör du matcha deras intresse (använder personen glada gubbar så gör du det också, svarar personen efter 1-2 timmar, svara inte för snabbt)
    • Sätt aldrig undan dina egna intressen för någon annan (om personen märker att du skippar att gå till träningen eller hänga med kompisarna och gå på dejt istället så kommer du uppfattas som needy).
  • Kärlek byggs över tid, du behöver inte vara rädd för att förlora personen om ni inte ses på någon/några veckor (är det rätt person så kommer det visa sig ändå)

Börja inte heller spela spel och vänta ett antal dagar innan du svarar eller dra ut på tiden för att uppfattas som mer intressant,

det kommer ha motsatt effekt om du söker seriös dejting.