Select Page

Dejtingsajter 2020 – Topp 7 bästa dejtingsajter

Match (betyg 4,9 av 5 hjärtan) - Gratis dejtingsidor

match

Match är en nätdejting sajt som funnits under långt tid och lanserades redan tidigt 2000-tal här i Sverige.

Den är dessutom en av de populäraste dejtingsajterna i Sverige vilket gör det enkelt för singlar att hitta en partner. Liksom de flesta dejtingsajter är den användarvänlig och lätt att orientera sig runt på genom dess olika funktioner. 

Match har dessutom personlighetstester som gör det enklare för singlar att matchas ihop med och likasinnade personer. Testa att göra deras personlighetstest här och hitta en likasinnad partner.

Passar för den här typen av person

Match passar för ett brett spann av åldrar, ända från 20 + upp till 60 + år.

Vad många inte vet när det kommer till match är att de själva brukar ställa till med olika event för singlar i större städer runt om i landet.

Vi var och besökte ett av de här eventen för att vi var intresserade hur det skulle gå till. Det brukar oftast handla om att ses på olika sällskapsplatser för fika eller någon lättare matbit och mingel.

Det var jättetrevligt och rekommenderas starkt för dig som vill få fler möjligheter att dejta och inte gillar att lägga tid på att skriva.

Sammanfattning 

 • Stor användarskara för dig som vill ha ett brett utbud av personer att träffa, en seriösare version av tinder som riktas till personer som vill hitta kärleken.
 • Mycket användarvänlig nätdejtingsajt som gör det lätt att orientera sig även för den äldre generationen där ute.
 • Ett stort plus för eventen som match arrangerar för singlar där ute
 • Gratis dejtingsidor är alltid ett plus

Elitsinglar Betyg (4,7 av 5 hjärtan) - gratis dejtingsidor

Elitsinglar är en av de mer kända nätdejtingsajterna idag och det är väldigt många personer som skriver upp sig varje månad.

Nätdejtingsajten har funnits i flera år och har därför hunnit etablera sig på den svenska marknaden och blivit välkänd bland singlar med lite större krav.

Den fungerar att använda på alla dina elektroniska apparater, när hur och var du vill.

Något som är unikt med sajten är att de jobbar med personlighetstest för att det lättare ska gå att hitta sin matchning. Det leder till att du snabbare hittar den perfekta matchningen för dig.

Passar för den här typen av person

Elitsinglar är rätt nätdejtingsajt för personer som lägger stor vikt vid jobbet och karriären

Du kommer stöta på personer som vill ha något mer seriöst men också personer som letar efter en kortvarig flört.

Många attraktiva personer använder sig av Elitsinglar som har större krav på sina dejter, men du kommer också stöta på en blandad skara av människor. På Elitsinglar kommer du att hitta personer i spannet mellan 25-30 upp till 50+ år.

Du behöver inte oroa dig för språkförvirring eftersom sajten endast kommunicerar på svenska.

Sammanfattning

 • Passar för dig som vill lägga mindre tid på appen och mer tid i verkligheten.
 • Mycket säker sajt för både kvinnor och män, personer som befinner sig på sajten granskas genom vilka bilder de lägger upp och vad de skriver. 
 • Elitsinglar är för personer som både letar efter seriösa förhållanden och mer kortvariga romanser, majoriteten har dock en seriös intention på onlinedejting sajten.
 • Enkel och smidig online dejtingsajt att orientera sig runt, det kräver ingen längre utbildning för att förstå funktionerna.

Be2 (betyg 4,7 av 5 hjärtan) - Gratis dejtingsidor

be2

Be2 startade redan 2004 och har sedan dess blivit en av de mer populära dejtingsajterna för singlar som söker en seriös partner.

Nätdejtingsajten har växt enormt under åren och har därför hunnit få en hel del nya medlemmar, vilket gör att den idag blivit en av de större plattformarna på internet.

Även om den inte är den absolut största i Sverige, så behöver man inte oroa sig för att det ska vara för få användare och för mycket fejkprofiler.

Be2 har likt många andra dejtingsajter ett personlighetstest som görs i samband med att man registrerar sig som en ny användare, det är specifikt framtaget för be2:s algoritm och matchnings system som ska para ihop en med rätt partner.

Vi tyckte testet var lite långt, oftast vill man komma igång så snabbt som möjligt som användare och där finns det helt klart förbättringspotential.

Passar för den här typen av person

Dejtingsajten riktar sig till personer som är 30 + år och uppåt enligt deras hemsida, men de anser även att yngre förekommer. Personer som borde testa dejtingsajten är de som är ute efter något långsiktigt och seriöst.

Dejtingsajten är inte specifikt nischade vilket gör att du kommer kunna träffa på en hel del olika typer av människor.

Vid en uträkning av könsfördelningen så menar be2 att de hamnar på närmare 50 procent män och kvinnor, dejtingsidor som har en så pass jämn fördelning ger ett positivt betyg.

Dessutom finns sajten globalt och i många länder vilket ger samma fördelar som Tinder och andra välkända dejtingsajter där ute.

Sammanfattning

 • Plus med personlighetstest för att öka sannolikheten att hitta rätt person.
 • Jämn könsfördelning som inte alltid är vanlig på dejtingsidor.
 • Gratis dejtingsidor som be2 är att rekommendera så man kan testa utan att behöva betala.
 • Dejtingsajter som finns i flera olika länder brukar vara ett tecken på att de är stora (det gör också be2).

C-date (betyg 4,6 av 5 hjärtan) - hitta en fling eller KK!

Det här är en dejtingsajt för dig som vill träffa en partner utan några förpliktelser (bokstavligt talat en KK eller sängkamrat).

Det är en av de mer välkända dejtingsidorna trots att den inte kan mäta sig med de större drakarna som exempelvis match eller tinder.

Det är en större andel kvinnor på nätdejtingsajten, anledningen beror på att kvinnor inte behöver betala för vissa funktioner, det är för att få en mer jämn fördelning (eftersom män oftast är överrepresenterade på den här typen av sajter).

Sajten har en policy kring sekretess och säkerhet för att göra den säkrare speciellt för kvinnor. Sex dejtingsajter har generellt en stämpel av att kunna uppfattas som osäkra och oseriösa, men det försöker C-date visa på att de jobbar med.

Passar för den här typen av person

C-date vill rikta sig till personer som är mellan 30-35 år, trots detta så är åldern väldigt varierad på användarna.

Till skillnad i från andra dejtingsajter, så är C-date väldigt nischad mot en specifik målgrupp som är ute efter samma sak det vill säga (någon man kan höra av sig till för sex utan att behöva känna att man låser upp sig).

Du kan räkna med att träffa en hel del olika typer av människor på sajten, personer i relationer, singlar och öppna förhållanden.

Känns det här som en sajt för dig? då tycker vi absolut att du ska testa den.

Sammanfattning

 • Nischad dejtingsajt för personer som söker KK eller en fling.
 • 50/50 när det kommer till kvinnor och män (till och med fler kvinnor).
 • Säkerhet och sekretess tar man på allvar enligt sajten.
 • Om man är trött på seriösa dejtingsajter så kan det här vara ett kul alternativ.

50plusmatch (Betyg 4,8 av 5 hjärtan) - Gratis dejtingsidor

50-plus

En dejtingsida som funnits sedan 2006 i Sverige. Dejtingsajten finns i en handfull länder inom Europa såsom bland annat Sverige och de nordiska länderna.

Dejtingsajter som riktar sig mot medelålders män och kvinnor brukar ofta ha seriösa användare, det upplever också är fallet.

Precis som de flesta dejtingsajter så registrerar man sig lätt och skapar en profil genom enkla och tydliga instruktioner.

Det är helt gratis att ta bli medlem men det kommer att börja kosta pengar för vissa extrafunktioner som appen erbjuder. Utan medlemskap kan du exempelvis skicka 10 stycken nya/dag. Vid medlemskap så har du möjlighet att chatta med andra medlemmar hur mycket du vill.

Passar för den här typen av person

50plusmatch är väldigt nischad mot medelålders singlar, den är framförallt för personer som söker en ny livskamrat, vänskap och en nystart för många som tidigare varit i längre förhållanden.

Det sägs vara jämnfördelat med kvinnor och män på sajten, även om procentandelen män visat sig vara något högre.

Dejtingsajter som 50plusmatch är inte bara för den som söker kärleken, utan kan även vara för personer som vill träffa någon att dela sin vardag med.

Sammanfattning

 • Går under kategorin gratis dejtingsidor vilket är bra eftersom man enkelt kan testa utan att behöva öppna plånboken.
 • En av de säkrare dejtingsajter som finns.
 • Användarvänlig - speciellt bra för personer som är äldre och inte så tekniskt lagda.
 • Man kan räkna med att träffa seriösa personer.

Academic singles (Betyg 4,0 av 5 hjärtan) - Gratis dejtingsidor

academic-singles

Det här är en en dejtingsajt för akademiska singlar.

Academic singles har sitt centrum i Luxemburg men hunnit etablera sig inom en del europeiska länder bland annat Sverige.

Risken med nätdejtingsajter som inte är så stora är att dom ofta har en del fejkprofiler, detta är något som kan synas på vissa dejtingsajter, det är dock inget man behöver oroa sig över på Academic singles även om det förekommer.

Det klassiska personlighetstestet är också något som academic singles använder sig av precis som många andra dejtingsajter idag. Detta personlighetstest genomförs vid registreringen av sin egen profil och bygger på en blandning av frågor som handlar om vad man ser som viktigt i ett förhållande och vad man söker för typ av partner.

Passar för den här typen av person

Academic singles är för högutbildade personer eller för singlar som söker en högutbildad partner. Medelåldern på dejtingsajter som är för akademiker kan tänkas var låg eftersom de flesta som studerar inte brukar vara så gamla, men i det här fallet ligger den på runt 35-55 år enligt academic singles egen hemsida.

Ett intresse som de flesta akademiker brukar dela är intresset för att diskutera och ha intellektuella samtal om allt ifrån historia till samhällsfrågor, låter det här som något för dig?

Då rekommenderar vi att du testar på denna dejtingsida och ser vad du tycker.

Sammanfattning

 • För akademiker eller singlar som söker en högutbildad partner.
 • Stort plus med personlighetstest.
 • Nischade dejtingsajter är alltid bra eftersom det är lättare att träffa likasinnade.  
 • Könsfördelning som nästan är 50/50 bland kvinnor och män.

Tinder (betyg 4,4 av 5 hjärtan) - Gratis dejtingsidor

tinder

Tinder är den största och mest populära dejtingsajter just nu. Du kan resa runt till nästan vilket ställe som helst i världen och använda dig av denna nätdejtingsajt.

Fördelen med Tinder är mängden medlemmar som befinner sig på plattformen, det leder till ett stort utbud för användarna.

Tinder bygger på en algoritm som inte alla känner till, algoritmen finns för att du ska matcha med personer som har liknande krav som dig själv på sin partner.

Gillar du alla profiler du ser kommer du också matcha med personer som har samma krav på sin partner som dig själv.

Är du mer sparsam med vilka profiler du gillar så kommer du synas för personer som är lika kräsna som dig själv.

Passar för den här typen av person

Tinder riktar sig till alla olika åldrar men har fått ett rykte av att vara populärt bland medelålders och yngre personer.

Tinder är en app för personer som vill träffa kärleken men också för personer som bara vill ha ett one night stand.

Det är den typen av dejtingsajter där du snabbt kan få till en dejt tack vare att användarna många gånger har en lättsam syn på att dejta.

Sammanfattning

 • Går snabbt att fixa en dejt på Tinder när du lärt dig spelreglerna.
 • Tinder hjälper dig att paras ihop med personer som har samma krav på sin partner.
 • Största utbudet av användare (andra dejtingsajter har inte i närheten av så många användare).
 • Ingen kan väl hata gratis dejtingsidor.