Dejtingsajter 2022 – Topp 7 bästa dejtingsajter ✅

Att hitta den perfekta dejten på nätet är inte alltid det lättaste.

Men det blir enklare om man befinner sig på rätt ställe 📲

I dagens tider när det råder Corona restriktioner så är det bäst att använda sig av dejtingsajter i stället för att gå ut på stan…

Men det kan vara svårt att veta vilken plattform man ska välja med tanke på det stora utbudet som finns. 

Oavsett om du vill hitta din framtida partner att bilda familj med eller bara någon att ha kul med så har du kommit rätt✔

I den här artikeln så kommer vi recensera de 7 populäraste dejtingsidorna så att du kan välja den bästa för dig.

Match (betyg 4,9 av 5 hjärtan) – Gratis dejtingsajter

Match är en nätdejting sajt som funnits under långt tid och lanserades redan tidigt 2000-tal här i Sverige.

Den är dessutom en av de populäraste dejtingsajter vilket gör det enkelt för singlar att hitta en partner. Liksom de flesta dejtingsajter är den användarvänlig och lätt att orientera sig runt på genom dess olika funktioner.

Match har dessutom personlighetstester som gör det enklare för singlar att matchas ihop med och likasinnade personer. Testa att göra deras personlighetstest här och hitta en likasinnad partner.

Passar för den här typen av person

Match passar för ett brett spann av åldrar, ända från 20 + upp till 60 + år.

Vad många inte vet när det kommer till match är att de själva brukar ställa till med olika event för singlar i större städer runt om i landet.

Vi var och besökte ett av de här eventen för att vi var intresserade hur det skulle gå till. Det brukar oftast handla om att ses på olika sällskapsplatser för fika eller någon lättare matbit och mingel.

Det var jättetrevligt och rekommenderas starkt för dig som vill få fler möjligheter att dejta och inte gillar att lägga tid på att skriva.

Sammanfattning 

 

Elitsinglar Betyg (4,7 av 5 hjärtan) – Gratis dejtingsidor

Elitsinglar är en av de mer kända nätdejtingsajterna idag och det är väldigt många personer som skriver upp sig varje månad.

Nätdejtingsajten har funnits i flera år och har därför hunnit etablera sig på den svenska marknaden och blivit välkänd bland singlar med lite större krav.

Den fungerar att använda på alla dina elektroniska apparater, när hur och var du vill.

Något som är unikt med sajten är att de jobbar med personlighetstest, som du kan testa genom att trycka här. Det leder till att du snabbare hittar den perfekta matchningen för dig.

Passar för den här typen av person

Elitsinglar är rätt nätdejtingsajt för personer som lägger stor vikt vid jobbet och karriären.

Du kommer stöta på personer som vill ha något mer seriöst men också personer som letar efter en kortvarig flört.

Många attraktiva personer använder sig av Elitsinglar som har större krav på sina dejter, men du kommer också stöta på en blandad skara av människor. På Elitsinglar kommer du att hitta personer i spannet mellan 25-30 upp till 50+ år.

Du behöver inte oroa dig för språkförvirring eftersom sajten endast kommunicerar på svenska.

Sammanfattning

Be2 (betyg 4,7 av 5 hjärtan) – Gratis dejtingsajter

Be2 startade redan 2004 och har sedan dess blivit en av de mer populära dejtingsajterna för singlar som söker en seriös partner.

Nätdejtingsajten har växt enormt under åren och har därför hunnit få en hel del nya medlemmar, vilket gör att den idag blivit en av de större plattformarna på internet.

Även om den inte är den absolut största i Sverige, så behöver man inte oroa sig för att det ska vara för få användare och för mycket fejkprofiler.

Be2 har likt många andra dejtingsajter ett personlighetstest som du kan testa genom att trycka här. Det görs i samband med att man registrerar sig som en ny användare, det är specifikt framtaget för be2:s algoritm och matchnings system som ska para ihop en med rätt partner.

Vi tyckte testet var lite långt, oftast vill man komma igång så snabbt som möjligt som användare och där finns det helt klart förbättringspotential.

Passar för den här typen av person

Dejtingsajten riktar sig till personer som är 30 + år och uppåt enligt deras hemsida, men de anser även att yngre förekommer. Personer som borde testa dejtingsajten är de som är ute efter något långsiktigt och seriöst.

Dejtingsajten är inte specifikt nischade vilket gör att du kommer kunna träffa på en hel del olika typer av människor.

Vid en uträkning av könsfördelningen så menar be2 att de hamnar på närmare 50 procent män och kvinnor, dejtingsidor som har en så pass jämn fördelning ger ett positivt betyg.

Dessutom finns sajten globalt och i många länder vilket ger samma fördelar som Tinder och andra välkända dejtingsajter där ute.

Sammanfattning

C-date (betyg 1,5 av 5 hjärtan) – hitta en fling eller KK!

Det här är en dejtingsajt för dig som vill träffa en partner utan några förpliktelser (bokstavligt talat en KK eller sängkamrat).

Det är en av de mer välkända dejtingsidorna trots att den inte kan mäta sig med de större drakarna som exempelvis match eller tinder.

Det är en större andel kvinnor på nätdejtingsajten, anledningen beror på att kvinnor inte behöver betala för vissa funktioner, det är för att få en mer jämn fördelning (eftersom män oftast är överrepresenterade på den här typen av sajter).

Sajten har en policy kring sekretess och säkerhet för att göra den säkrare speciellt för kvinnor. Sex dejtingsajter har generellt en stämpel av att kunna uppfattas som osäkra och oseriösa, men det försöker C-date visa på att de jobbar med.

Det var dock extremt svårt att säga upp sitt abonnemang så därför få den här dejtingsidan lågt betyg.

Passar för den här typen av person

C-date vill rikta sig till personer som är mellan 30-35 år, trots detta så är åldern väldigt varierad på användarna.

Till skillnad i från andra dejtingsajter, så är C-date väldigt nischad mot en specifik målgrupp som är ute efter samma sak det vill säga (någon man kan höra av sig till för sex utan att behöva känna att man låser upp sig).

Du kan räkna med att träffa en hel del olika typer av människor på sajten, personer i relationer, singlar och öppna förhållanden.

Känns det här som en sajt för dig? då tycker vi absolut att du ska testa den.

Sammanfattning

50plusmatch (Betyg 4,8 av 5 hjärtan) – Gratis dejtingsajter

En dejtingsida som funnits sedan 2006 i Sverige. Dejtingsajten finns i en handfull länder inom Europa såsom bland annat Sverige och de nordiska länderna.

Dejtingsajter som riktar sig mot medelålders män och kvinnor brukar ofta ha seriösa användare, det upplever också är fallet.

Precis som de flesta dejtingsajter så registrerar man sig lätt och skapar en profil genom enkla och tydliga instruktioner.

Det är helt gratis att ta bli medlem men det kommer att börja kosta pengar för vissa extrafunktioner som appen erbjuder. Utan medlemskap kan du exempelvis skicka 10 stycken nya/dag. Vid medlemskap så har du möjlighet att chatta med andra medlemmar hur mycket du vill.

Passar för den här typen av person

50plusmatch är väldigt nischad mot medelålders singlar, den är framförallt för personer som söker en ny livskamrat, vänskap och en nystart för många som tidigare varit i längre förhållanden.

Det sägs vara jämnfördelat med kvinnor och män på sajten, även om procentandelen män visat sig vara något högre.

Dejtingsajter som 50plusmatch är inte bara för den som söker kärleken, utan kan även vara för personer som vill träffa någon att dela sin vardag med.

Sammanfattning

Relaterat: Se sannolikheten att få tillbaka ditt ex med ett quiz!

Academic singles (Betyg 4,0 av 5 hjärtan) – Gratis dejtingsidor

Det här är en en dejtingsajt för akademiska singlar.

Academic singles har sitt centrum i Luxemburg men hunnit etablera sig inom en del europeiska länder bland annat Sverige.

Risken med nätdejtingsajter som inte är så stora är att dom ofta har en del fejkprofiler, detta är något som kan synas på vissa dejtingsajter, det är dock inget man behöver oroa sig över på Academic singles även om det förekommer.

Det klassiska personlighetstestet är också något som academic singles använder sig av precis som många andra dejtingsajter idag. Detta personlighetstest genomförs vid registreringen av sin egen profil och bygger på en blandning av frågor som handlar om vad man ser som viktigt i ett förhållande och vad man söker för typ av partner.

Passar för den här typen av person

Academic singles är för högutbildade personer eller för singlar som söker en högutbildad partner. Medelåldern på dejtingsajter som är för akademiker kan tänkas var låg eftersom de flesta som studerar inte brukar vara så gamla, men i det här fallet ligger den på runt 35-55 år enligt academic singles egen hemsida.

Ett intresse som de flesta akademiker brukar dela är intresset för att diskutera och ha intellektuella samtal om allt ifrån historia till samhällsfrågor, låter det här som något för dig?

Då rekommenderar vi att du testar på denna dejtingsida och ser vad du tycker.

Sammanfattning

Tinder (betyg 4,4 av 5 hjärtan) 

Tinder är den största och mest populära dejtingsajter just nu. Du kan resa runt till nästan vilket ställe som helst i världen och använda dig av denna nätdejtingsajt.

Fördelen med Tinder är mängden medlemmar som befinner sig på plattformen, det leder till ett stort utbud för användarna.

Tinder bygger på en algoritm som inte alla känner till, algoritmen finns för att du ska matcha med personer som har liknande krav som dig själv på sin partner.

Gillar du alla profiler du ser kommer du också matcha med personer som har samma krav på sin partner som dig själv. Är du mer sparsam med vilka profiler du gillar så kommer du synas för personer som är lika kräsna som dig själv.

Passar för den här typen av person

Tinder riktar sig till alla olika åldrar men har fått ett rykte av att vara populärt bland medelålders och yngre personer.

Tinder är en app för personer som vill träffa kärleken men också för personer som bara vill ha ett one night stand. Det är den typen av dejtingsajter där du snabbt kan få till en dejt tack vare att användarna många gånger har en lättsam syn på att dejta.

Sammanfattning

 

Gratis dejtingsajter – värt att betala för premium?

Om du brukar dejta några gånger i månaden så vet du att det kan bli dyrt, det är inte alltid det är gratis utan ofta blir det ett eller två glas vin, lite mat eller någon helt oförutsägbar utgift. Det kan vara kostsamt att vara singel och man kanske inte har råd att gå på en dejt var och varannan dag.

För att dra ner på kostnaderna så kan det vara smart att registrera sig på gratis dejtingsajter. Oftast så brukar det vara gratis att registrera sig, matcha, chatta, och spana in andras profiler vilket är det enda som behövs för att träffa en dejt.

Om du skulle vilja betala extra för att få tillgång till premiumfunktioner så innebära det ofta en möjlighet att bli mer synlig, fler möjligheter att swipa eftersom det ofta finns begränsningar om man är aktiv och vill chatta med alla.

Det vanligaste sättet att prenumerera är att betala för några få månader, ett halvår eller år. Oftast rör det sig om några hundralappar per månad så om man inte aktivt använder den så är det lite pengarna i sjön.

Här kommer 3 exempel för vad de kan kosta för de mest populära dejtingsajter.

Premiumfunktioner 

Match

Priset varierar från 299 kr för en månad till 149 kr/månad för 1 år.

Elitsinglar

För 3 månader så får du betala 699 kr men för 2 år ligger priset på 159 kr/månad.

50plusmatch

Från 299 kr för 3 månader till 79 kr/månad för 1 år.

Bonus: 10 regler och knep för att lyckas med nätdejting

Det finns väldigt många regler och knep när det kommer till dejting som är viktigt att känna till för att man ska lyckas. Om du ständigt begår misstag så spelar det ingen större roll hur mycket tid du lägger ner på olika dejtingsajter, du kommer ändå att ha svårt att hitta en partner. Här kommer några saker som är viktiga att tänka på:

  1.  Skriv inte för länge på men föreslå inte dejten direkt (några dagar brukar oftast vara bäst)
  2.  Man måste vara två för tango, det går inte att föra en konversation om den andra inte är intresserad.
  3. Ha inte en viss typ av person som du bara är intresserad av. Försök att vara lite mer öppen för nya typer av individer.
  4. Skriv inte bara till de snyggaste.
  5. Var ärlig med vad du känner och vad du vill, om du undviker de jobbiga frågorna vid ett tidigt stadie så riskerar du att träffa någon som inte vill samma sak.
  6. Jämför inte personen med ditt ex, många som precis blivit singlar tenderar att jämföra sin nuvarande dejt med någon annan.
  7. Var inte rädd att betala på första dejten oavsett om du är kille eller tjej vi befinner oss på 2000-talet. Ett tips är att ta varannan.
  8. Gör inte samma sak på varje dejt, då kommer din partner att bli uttråkad och välja någon annan.
  9. En lång dejt behöver inte vara en bra dejt, oftast räcker det att ses några timmar. Första gången kan det vara bra att inte hänga kvar för länge.
  10. I början så kan det vara smart att gå på lite dejter för att se vilka personer som är intressanta, men när vi väl kommit till ett stadie så är det viktigt att ge sin dejt en chans. Det är ingen som vill dejta någon i månader och sedan upptäcka att de inte var seriösa.

Dejta alltid säkert: dejtingsajter Sverige

Om man söker sig till de större dejtingsajterna så finns det oftast en policy att se över så det inte finns för mycket fejkprofiler och oseriösa användare. På lite mer oseriösa dejtingsajter så finns det inte samma policy och det kan vara svårt att rapportera användare som inte sköter sig.

Det första man borde göra när det kommer till säker dejting är att studera bilderna och vad som står skrivet i profilen, här kommer tre saker som kan vara värt att fundera över på alla dejtingsajter du testar:

– Ser bilderna äkta ut eller skulle de kunna vara kopierade från internet? stämmer bilderna överens med vad personen verkar ha för intressen? Är det bilder som anspelar på sex och inte passar in på den typen av dejtingsajt du befinner dig på?

– Står det skrivet något konstigt i profilen? Är det felstavat och halvt på engelska? hänvisar profilen till någon hemsida? Är texten rimlig och trovärdig i profilen?

– När du fått en matchning och börjat skriva så kanske du upptäcker att inte något står rätt till, för att vara på den säkra sidan så kan du alltid kolla upp personen på snapchatt, facebook instagram eller andra sociala medier. Har ni gemensamma kompisar kanske?

När det väl är dags att träffas så har du antagligen tagit ett beslut och bedömt att det verkar vara en riktig person, någon som du lärt känna, kanske till och med kollat upp på sociala medier. Då kommer vi till nästa steg, första gången man ses att bara ha skrivit med varandra på dejtingsajten. Här kommer några tips som kan vara bra att tänka på:

För att vara säker så handlar det oftast om sunt förnuft, även om personen verkar vara trevlig under de första dejterna och du senare börjar märka varningstecken så kan det vara bra att ta upp det med kompisar. När man börjar gilla en person så är det (lätta att glömma av vad som är rätt och

Kön och dejtingsidor (olika attityder)

Är du kille eller tjej? är det lättare för något kön på dejtinsajter och hur skiljer sig attityderna åt? vi genomförde en mindre studie för att ta reda på hur man såg på att träffa en partner över internet och vilka utmaningar som fanns.

Vi frågade ett 20 tal tjejer och killar på stan och det visade sig vara olika syn på vad man ansågs som fördelar och nackdelar, svårt och lätt.

Tjejer tyckte mestadels att det var svårt att träffa en partner, det berodde inte på att dom inte fick några matchningar utan anledningen var att dom ansåg att de sällan lyckades träffa de ”intressanta killarna”.

Grabbarna däremot ansåg istället att de inte fick tillräckligt med matchningar, något de trodde berodde på att det var lättare för tjejer.

Hur attraktiv man var trodde man också spelade roll, men att bilder och profiltexten i sin dejtingprofil kunde spela roll.

Man trodde också att det var en fördel att vara äldre 30 + om man använde sig av dejtingsidor och ville hitta kärleken eftersom man ofta träffade personer som var seriösa.

Generellt fanns det en positiv attityd för att använda sig av dejtingsajter. De flesta använde sig av de mer välkända alternativen så som Tinder, Match eller Elitsinglar.

Den sannolikt viktigaste principen för att lyckas på dejtingsajter

Oavsett om du är kille eller tjej så finns det en grundprincip (som är viktig att känna till för att lyckas).

Det handlar om att marknadsföra sig själv, inte bara genom bilder och profiltext utan också genom hur du skriver.

Människan väljer partner baserat på många olika kriterier men en av de viktigaste är…hur du kommunicerar ut ditt värde till andra. Ingen kan veta vem du är eller vad du gör om du inte säger det.

Försök därför att föra fram dina positiva sidor i konversationen utan att låta för ”skrytsam”.

Tänk att du befinner dig på någon av alla dejtingsajter och har en konversation med en person som du inte vet vem den är eller vad den gör.

Skulle du vara mer benägen att träffa en person som berättar om sina positiva sidor, eller träffa någon som inte berättar om sig själv?

De flesta hade valt att träffa personen som vågar öppna upp sig och berätta mer om vem de är (så länge det är positivt).

Försök att tänka på det framöver i dina konversationer så kommer det vara enklare 🙂

hoppas du har fått lite tips på vilka dejtingsajter som går att välja mellan, och lite extra information om vad som kan vara bra att tänka på. om du vill ha fler tips på hur du gör för att lyckas på första dejten så kan du klicka här.