Hitta kärleken: dejting experten avslöjar de 5 bästa knep för att hitta kärleken

Är du ensam och letar efter att hitta kärleken?

Då är det dags att ta tag i det här nu!

För det är lätt att gå runt och tro att man bara kommer stöta

in i den rätta personen en vacker dag.

Att allt kommer att lösa sig precis som det gör i romantiska filmer,

eller böcker.

Men så lätt är det inte alltid tyvärr…man kan behöva lite hjälp på vägen.

Därför har vi valt att ta hjälp av Erik Brown (dejting coach) och expert inom dejting och relationer.

Han kommer att ta upp 5 kraftfulla tips för att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta kärleken redan nu.

Tips 1: Hitta kärleken i sociala sammanhang

Om det något som är viktigt när det kommer till att hitta kärleken så handlar det om att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Det innebär inte att du ska sitta hemma och isolera dig framför tvn, utan istället ge dig ut och träffa människor i olika sociala sammanhang. Här kommer 7 olika saker du kan göra:

 • Gå ut på barer snarare än klubbar

Det går att träffa sin framtida kärlek ute på klubben, men ställen som brukar vara ännu bättre är barer eller ställen där det är lättare att socialisera med folk. Där hittar du inte personer som bara är ute efter one night stand i samma utsträckning som på klubben utan en större variation av männsikor.

 • Gå med i någon förening

Gillar du någon sport? är du intresserad av politik? eller finns det något annat intresse som du har?. Ett av de lättaste och vanligaste sätten att träffa en partner är genom att vara med i samma klubb eller förening. När det finns ett gemensamt intresse så har man mer gemensamt och det är lättare att bygga en djupare relation.

 • På jobbet

Ett av de vanligaste sätten att hitta ny kärlek är genom jobbet. Det gäller att vara med på alla aktiviteter som jobbet styr upp som exempels after works eller personalfester eftersom det är där det oftast händer. Tyvärr är det också mycket otrohet genom jobbet eftersom folk ofta hänger mer med sina kollegor än vad man gör med sin partner.

 • Genom vänner

Anledningen till att många hittar kärleken genom vänner beror på att man oftast redan är accepterad i gruppen. Om vännerna gillar dig och du är singel så kommer de försöka para ihop dig med andra singlar som de känner. Om andra personer pratar gott om dig är det mycket lättare att träffa någon.

 • Egna fester och tillställningar

Visste du att folk i större grad kommer tycka att du är intressant om du styr din egna fest eller har din egna lilla tillställning eller kalas. När du själv blir mittpunkten så kommer folk att vilja prata mer med dig. Om du vill hitta kärleken kanske de är läge att styra upp en fest och bjuda in lite bekanta och någon du är intresserad av.

 • Festivaler

Det kanske bästa stället att befinna sig på när det kommer till att hitta ny kärlek är på festivaler där det finns mycket människor. Folk är oftast väldigt öppna och glada under dessa evenemang. Om du kan planera in några festivaler varje år så kommer du garanterat att öka sannolikheten för att hitta kärleken.

 • Gå på kurser (ex våga tala eller språk kurs)

När alla har samma mål och kan vara öppna mot varandra så är det lättare att träffa någon som kan bli ens partner. En våga tala kurs är särskilt bra eftersom man både delar rädsla, gemenskap och intresse tillsammans. Språkkurs är också något att rekommendera för singlar som vill hitta kärleken.

Tips 2: Hitta kärleken med hjälp av mobilen

Det är väldigt vanligt idag med nätdejting appar och det är ett väldigt effektivt sätt att hitta kärleken på. Det finns också andra sätta att träffa kärleken på och det är genom sociala medier,

så som Instagram och snapchatt.

 • Nätdejting appar

Att träffas genom nätdejting appar är enkelt om man har gjort en bra profil, med bra bilder och vet hur man för en konversation framåt. Idag är tinder en av de bästa alternativen eftersom det finns så många användare på plattformen, men det finns också andra nätdejtingappar som fungerar. Ett bra tips för att fixa en snygg profil är att fråga en i motsatta könet, eller någon kompis för att få feedback på bilder och profiltext.

 • Instagram

Ett annat sätt att träffa kärleken är genom sociala medier så som Instagram eftersom att det i princip fungerar på samma sätt som en dejting app. Det är viktigt att inte spamma folk och skriva till alla man ser, men är det någon som man tycker verkar intressant så kan man alltid slänga iväg ett meddelande. På sociala medier visar vi ofta upp våra liv och oss själva, om vi har byggt upp en proffsig Instagram så är det attraktivt och ökar därmed sannolikheten att personen kommer vilja träffa dig.

 • Snapchatt

Snapchatt har börjat fungera ungefär som facebook, det innebär att vi kan hitta vänförslag i från folk som vi inte träffat. Om det är en person som du är intresserad av så kan du alltid kolla upp vad den heter och lägga till (det kan uppfattas som lite sneeky och privat) att lägga till på snapchatt med någon som är helt okänd. Men har man träffats någon gång tidigare så är det absolut ett smart drag.

Tips 3: Hitta kärleken med hjälp av lagen om attraktion

Har du någon gång hört talas om lagen om attraktion? oavsett om du har hört talas om den eller inte så är det dags ta hjälp av den för att hitta ny kärlek. Lagen om attraktion kan beskrivas ungefär så här:

Du kommer att attrahera in den typen av person som dras till dig utifrån hur du klär dig, hur du mår, och vilken bild du har av dig själv. Om du går runt och flashar med pengar så kommer du att attrahera in en viss typ av person som bara gillar dig och dina pengar och kanske inte för vem du egentligen är. Om skulle du går runt och tycka att du är värdelös så kommer du också att attrahera in någon annan person som är lik dig själv.

Om vi ska attrahera in en person som verkligen är i linje med vad vi vill ha så behöver vi ändra på några saker och ting i livet, här kommer tre konkreta tips:

 • Hur du klär dig

Din klädstil kommer att ha en direkt inverkan på vad andra personer tycker och tänker om dig och vilka personer som kommer dras till dig som en magnet. Har du inte funderat över vad du brukar tänka om personer som du studerat på stan som burit olika klädstilar som exempelvis: de senaste modetrenderna, trasiga kläder, dyra märkeskläder, träningskläder eller varit uppklädda i kavaj. Utan att veta om det så har du placerat in personen i ett fack och kommer själv värdera om du skulle vilja prata med personen bara baserat på kläderna. Med denna vetskap så kan du själv välja vilka personer du kommer att attrahera in mer av i ditt liv bara genom att förändra din klädsel.

 • Hur du ser på dig själv

Vad du tänker om dig själv speglar till hundra procent vilken person du kommer att träffa. Om du går runt och mår dåligt så kommer du med högre sannolikhet bara kunna relatera till andra som mår dåligt och attrahera in den typen av person. Om du jobbar på dig själv och bygger en stark självkänsla och ett gott självförtroende så kommer du i slutändan att träffa en person som gillar dig för den energin du utstrålar, till större sannolikhet en mer positiv person. Försök att förstå korrelationen mellan ditt mentala tillstånd och hur andra tänker och reagerar när de träffar dig.

 • Hur du pratar om dig själv till andra

Vill du framstå som en person som du egentligen inte är? då finns det ett problem som gör att du träffar personer som du i slutändan inte kommer att kunna bygga något långsiktigt med. Om du pratar om att du är tuffare, starkare, bättre och mer framgångsrik till andra än vad du egentligen är så kommer du träffa den typen av person som tror att du är på det viset. I slutändan kommer det visa sig att det inte stämmer med verkligheten. Försök istället att vara så ärlig och så äkta med personer du träffar för då kommer de att gilla dig för den du är.

Tips 4: Hitta ny kärlek snabbare än blixten (förstå ditt eget värde)

Du kan tänka att du befinner dig på en stor marknad, på den här marknaden så har du ett marknadsvärde. Ditt värde kommer exempelvis att basera på ditt utseende, din personlighet och din sociala kompetens. Många gör felet och letar efter den absolut snyggaste personen utan att kolla på sig själv och förstå sitt eget värde, då finns risken att man kan bli avvisad. Ska man hitta kärleken ska man alltså inte främst gå på utseendet utan mer insidan. här kommer tre tips som kan hjälpa dig.

 • Var inte för kräsen

“Jag hittar aldrig den rätta” kanske du sitter och tänker. Har du någon gång funderat på om det handlar om att du är för kräsen. Kärlek handlar inte om att hitta den ideala partnern som inte har några brister för då kommer man att behöva leta i resten av livet. Den perfekta partnern är den man kan ha kul med och är attraherad av, mycket svårare än så behöver det inte vara.

 • En person som ser ungefär lika bra ut som dig själv

När man har tittat närmare på förhållande som håller i längden så har det visat sig att: båda parterna brukar vara ungefär lika attraktiva utseendemässigt. Det är så klart inte alltid fallet men det kan vara bra att tänka på när man är ute på klubben eller baren och letar efter att hitta kärleken igen.

 • Förstå vad du söker

Vissa tjejer faller för killar som är “badboys” och inser i slutändan att det inte var rätt typ av kille när det kommer till något mer seriöst. Många killar går runt och jagar den snyggaste tjejen för att kunna visa upp för sina vänner hur lyckade de är. I slutändan är det viktigt att veta vad du själv är ute efter och inte vad du vill att andra ska tycka och tänka. Många som tidigare har varit i förhållanden vet precis vad de söker i ett nytt förhållande. Det är oftast en fördel om man tidigare har haft förhållanden eftersom man då har erfarenheten av vilka personer man passar med.

Tips 5: Hitta tillbaka till kärleken igen? – det finns många fiskar i sjön

Vad är kärlek egentligen? jo det är en kemisk reaktion som gör att din hjärna börjar utsöndra ämnet dopamin vilket ger en härlig känsla i kroppen. Kärlek är ett tecken på att du hittat någon som du gillar och potentiellt skulle kunna få barn med. När du börjar förstå att kärlek kan finnas lite överallt

och att du i princip skulle kunna springa på den var som helst så är det lättare att vara mer optimistisk till att du kommer hitta den. För att öka sannolikheten att hitta kärleken igen så behöver du:

 • Dejta mer

Det finns ingen genväg till att hitta en person som passar dig utan det handlar om att gå ut och dejta och synas. När du dejtar så lär du dig också vad du inte vill ha, eftersom du troligtvis kommer att träffa en hel del olika personer.

 • Större stad = större marknad

Om du befinner dig i en större stad med mer folk så är sannolikheten större att du kommer att hitta kärleken eftersom att marknaden är större. När det kommer till nätdejting är det också betydligt större sannolikhet att du hittar någon att gå på dejt med om staden är större. Många som bor i mindre städer kan ha det svårt att hitta kärleken eftersom de redan vet vilka alla är. En fördel med en mindre stad är däremot att konkurrensen inte är lika hög.

 • Hitta nya umgängeskretsar

Om vi vill öka sannolikheten att hitta ny kärlek så behöver vi utvidga vårt sociala kontaktnät med andra människor. Det är lätt att vi aldrig träffar några nya personer om vi bara rör oss i samma umgängeskrets. Det är därför viktigt att gå ut och skapa nya kontakter om man vill hitta kärleken. Plötsligt lär du känna en helt ny umgängeskrets bara genom en enda ny kontakt och då öppnar du nya möjligheter för att hitta kärleken.

Trött på Tinder?

Testa Match.com och gör deras personlighetstest för att bli matchad i stället (ja, det är gratis!) Tryck här