Rebound: här kommer allt du behöver veta om en rebound relation

Människor vill inte känna ensamhet.

Speciellt inte efter att ett förhållande har tagit slut 💔

Därför väljer vissa att hoppa in i något nytt direkt efter att en tidigare relation har avslutats.

Man försöker dölja tomheten som uppstår och skydda sina känslor.

I den här artikeln kommer vi därför att besvara alla dina frågor kring rebound och 4 tecken på att du befinner dig i ett rebound relation.

Vad är en rebound relation och vad bör man tänka på?

Ett relation som snabbt inleds efter att ett tidigare förhållande tagit slut 💔 kan vara ett tecken på en rebound relation.

En rebound relation kan hjälpa en person att komma över ett tidigare förhållande snabbare än vad den annars hade gjort.

Något som är viktigt att tänka på om man skulle träffa en person som precis har kommit ur ett tidigare förhållande är att (det ofta finns sår som inte är läkta).

Det innebär att personen nästan alltid kan uppfattas som känslomässigt instabil, och kan växla mellan att vara intresserad och vilja ha “space”.

Utgå inte i från att det kommer bli kärleken för livet (men det kan bli)

Ibland kommer du träffa en person som du verkligen klickar med…sedan så får du reda på att personen för bara några veckor sedan kommit ur ett längre förhållande.

Det kan kännas som man träffat den perfekta partnern, men tyvärr är det stor risk att ett rebound förhållande inte kommer att hålla när man tittar på statistiken.

Av denna anledning så är det viktigt att inte falla för snabbt om man inte vill bli sårad, om man skulle misstänka att man befinner sig i en rebound relation.

Den största anledningen till att man borde vara på sin vakt, är för att det till stor sannolikhet kommer att finnas kvar kontakt med det tidigare excet.

Du kanske har hunnit umgås några dagar, veckor eller månader med personen du träffat, men i det tidigare förhållandet så har de kanske byggt en relation under loppet av flera år.

Detta kommer göra att det fortfarande kommer att finnas starkare band till excet, oavsett hur bra ni har det tillsammans.

Detta är något som man alltid måste vara medveten om, ifall man misstänker att man är ett rebound.

Tecken nr 1 – de pratar om sitt ex väldigt ofta

Pratar personen irriterande mycket om sitt ex? det kan vara ett tecken på att du är i en rebound relation.

Pratar personen ofta om sitt ex? då kan det vara ett tecken på att det inte var så länge sedan relationen tog slut.

Personen som du nu har börjat träffa kanske (själv gjorde slut) eller tvärt om. Oavsett så är det viktigt att lägga märke till hur personen beter sig när den pratar om sitt ex.

En person som har blivit dumpad kommer ha svårt att släppa sitt ex i första taget, den kommer antingen att försöka spela oberörd eller vara känslomässigt frånvarande under vissa stunder.

Oavsett kommer den aldrig att börja prata om sitt ex i positiva termer utan försöka hålla det hemligt att den fortfarande har känslor.

Ifall du ofta hör historier om excet så ska du alltid vara netural, och inte försöka bjuda in till samtal så att det tar över er tid tillsammans.

Tecken nr 2 – relationen går inte framåt i den takten som den borde

Verkar det fortfarande som ni bara är sängkamrater? det kan vara ett tecken på att du är ett rebound.

Ni kanske har träffats under 3-4 månader men trots det så hänger ni bara kortare stunder och det verkar bara handla om sex.

En vanlig relation borde tagit fart efter 3-4 månader och ni skulle troligtvis börja hänga mer. Handlar det om ett rebound förhållande så är man oftast bara ute efter att inte känna sig ensam och då är en sovkamrat något som man söker.

De kommer aldrig att öppna upp och börja prata om känslor, utan försöka hålla det så lättsamt och ytligt som möjligt.

Du kommer att märka att de kommer att försöka koppla på en mask om de mår dåligt samtidigt som personen inte ger dig inga ärliga svar.

Lär dig mer om rebound förhållande här eller läs vidare:

Tecken nr 3 – använder dig för att göra sin före detta svartsjuk

Blir det mycket bilder som inte känns äkta? det kan vara ett tecken på att du är ett rebound.

Bilder kommer upp på sociala medier efter bara några veckor eller månader av dejtande. I vanliga fall så brukar sånt här ske när man dejtat ett tag och vet att man träffat den rätta.

Personen verkar vara oberörd efter det tidigare förhållandet, trots detta så kommer du märka att personen ofta kommer att vilja ha kontroll på sitt ex (vad den gör och vad den befinner sig).

Personen som du nu börjat träffa tycker inte att det gör något om ni skulle råka stöta på excet, när ni är ute.

Personen verkar ha ovanligt bra koll på sociala medier och vara inne på excets facebook eller instagram för att se om det är något nytt som har hänt.

Om den du träffar verkar ha svårt att släppa sitt ex så är det ett tecken på att du kan vara ett rebound.

 

Relaterat: Få tillbaka ditt ex

Tecken nr 4 – personen är inte genuint intresserade av dig ( rebound förhållande)

Verkar personen vara frånvarande? det kan vara ett tecken på en rebound relation.

Om du sällan får höra frågor om din egen familj, eller hur din uppväxt har varit så kan det vara ett tecken på att du är ett rebound.

Du kan även märka av att personen kommer att vilja ha närhet (men inte för mycket eftersom dom inte vill att du ska få känslor).

De kommer att kunna hänga med dig men de kommer inte vilja associeras som pojkvän eller flickvän.

Så…ska jag undvika en rebound relation?

Om du precis har träffat någon som du misstänker har gjort slut med sitt ex så kan det vara bättre att inte gå in med inställningen att det kommer bli något seriöst.

Vissa gånger så kan du träffa personen under några månader och plötsligt, så har de börjat få kontakt med sitt ex igen.

Om du skulle vara ett bättre alternativ än excet så kan du dock räkna med att personen kommer att komma tillbaka i slutändan.

Om det känns rätt så kör på! annars så rekommenderar vi att du fortsatt dejtar vidare.

Behöver du hjälp? prata med en relationscoach om ditt problem (tryck här)