22 tecken på att ditt ex vill ha dig tillbaka

Du vill veta om ditt ex fortfarande känner något för dig.

Även om det tagit slut och du kanske tror att det är över så finns det fortfarande vissa (tecken på att ditt ex vill ha dig tillbaka).

Eran tid tillsammans skapade så starka minnen att ditt ex nu försöker kommunicera med dig på olika sätt.

Vissa tecken är uppenbara, andra är mindre tydliga.

I den här artikeln kommer därför gå igenom de 22 vanligaste signalerna på att ditt ex inte kommit över dig och ganska troligt vill ha tillbaka dig igen.

1. Ditt ex gör en 180 gradig vändning bara över en natt

Hur vet jag om mitt ex vill ha mig tillbaka mig på sikt och inte riktigt kan släppa mig?

Ena dagen beter sig ditt ex precis som att ni fortfarande är tillsammans och ger dig mycket uppmärksamhet, för att nästa dag vara helt iskall.

Skiftar ditt ex beteende (över bara en dag) så är det ett starkt tecken på att ditt ex inte riktigt bestämt sig än vad han eller hon känner för dig.

Ena dagen pratar ditt ex om gamla minnen ni hade tillsammans och hur bra det var för att nästa dag knappt svara när du skriver.

Det här beteendet är väldigt vanlig om ditt ex inte är hundra procent säker på om det var rätt beslut att lämna dig.

Det här beteendet brukar du ofta kunna skönja några veckor efter att ni officiellt har gjort slut.

Det kan också ha att göra med att ditt ex börjat dejta någon annan och är osäker på om gräset verkligen är grönare på andra sidan.

 

2. Har ditt ex fortfarande kvar gemensamma bilder? Det kan vara ett tecken på att ditt ex vill ha dig tillbaka

Samma sak gäller om ditt ex fortfarande har kvar dig på olika sociala plattformar, det är ett tecken på att personen tycker gott om dig.

Om de gemensamma bilderna också finns kvar på sociala medier längre upp i flödet så kan du utgå i från att det är ett tecken på att ditt ex inte kommit över dig än, speciellt om någon av dessa bilder också skulle indikera på att ni haft en kärleksrelation sedan tidigare.

Om det bara gått några få veckor så bör du vänta med att dra någon slutsats eftersom ditt ex kanske inte väljer att ta bort någon bild för att vara taskig.

I de andra fall där ditt ex plötsligt laddar upp bilder (där en fem åring kan förstå) att det handlar om ert tidigare förhållande så kan du anta att det är ett starkt tecken på att ditt ex fortfarande har kvar känslor.

Relaterat: Få tillbaka ex som har tappat känslor

Quiz: se sannolikheten att få tillbaka ditt ex?

3. Du stöter in i ditt ex eller får ofta syn på personen (utan att veta varför)

Här kommer några exempel på situationer där du träffar på ditt ex som är tecken på att ditt ex vill ha tillbaka dig eller i alla fall saknar dig:

Relaterat: Hur du får tillbaka ditt ex med stor sannolikhet

4. Ditt ex har pratat om dig med era gemensamma vänner

Om du får höra att ditt ex pratat om dig med gemensamma vänner så kan du vara säker på att ditt ex fortfarande har känslor för dig och ganska troligt är intresserad:

Ditt ex har ingen aning om att informationen nu har kommit fram till dig, men om du får höra rykten om att ditt ex har pratat om dig så vet du att det fortfarande finns ett starkt intresse.

Det är lätt för ditt ex att prata fritt om dig till gemensamma kompisar men personen skulle aldrig självmant våga säga något till dig mellan fyra ögon.

Ditt ex känner sig nämligen inte tillräckligt bekväm med att öppna upp sig för dig på grund av att han eller hon kanske tror att intresset inte är besvarat.

5. Ditt ex håller fortfarande kvar dig i sitt liv utan anledning

Hur vet jag att mitt ex vill ha tillbaka mig och är säker på att personen inte har kommit över mig ännu?

I de fall ditt ex fortfarande håller kontakt med dig efter att ni har gjort slut så kan du vara säker på att personen inte kan släppa dig helt.

Ditt ex kanske nödvändigtvis inte vill träffa dig, men personen vill fortfarande inte att du ska försvinna om hon eller han skulle ångra sig.

Det finns olika grader av intresse: om ditt exempelvis dagligen kontaktar dig eller om det skulle ske någon gång varannan månad så behöver det också vägas in. Ditt ex har så klart ett högre intresse för dig ju oftare personen initierar kontakt.

Vilken tidpunkt på dygnet det sker kan också spela in, är det så att ditt ex endast kontaktar dig mitt i natten under helger, kanske ditt ex vill ha kvar dig på ex sexuellt plan.

Om ditt ex däremot kontaktar dig på grund av att personen har en anledning att kontakta dig, att ni tillexempel har barn ihop, saker som måste hämtas i från den gemensamma bostaden eller planering av rent funktionella ting så ska du inte anta att ditt ex gör det för att personen är intresserad. I dessa fallen kan man inte dra slutsatsen att det är ett tecken på att ditt ex vill ha dig tillbaka.

6. Ditt ex vill ha kvar dig som kompis (trots att han eller hon gjorde slut)

Anledningen till att ditt ex fortfarande vill ha kvar dig som kompis kan bero på att personen bara vill vara snäll.. Men det kan också vara en signal på att ditt ex inte vill förlora dig och vill kunna ta tillbaka dig.

Det är en säkerhet för ditt ex att ha kvar dig som kompis, hur ska ditt ex egentligen veta om han eller hon har tagit rätt beslut?

Många gånger kan en tid ifrån varandra vara nyttigt och leda till att känslorna börjar komma tillbaka.

Börja inte överanalysera ditt ex val att vilja vara vänner (men det kan vara ett tecken på att ditt ex vill ha tillbaka dig på sikt).

7. Du får komplimanger av ditt ex

Du visar upp något i ditt liv som du åstadkommit och ditt ex kontaktar dig och ger dig beröm just för den här specifika handlingen.

Om ditt ex verkar vara genuint glad över vad du åstadkommit så kan det vara ett tecken på att han eller hon fortfarande har ett starkt intresse för dig.

Det kan så klart finnas tusen olika anledningar till att ditt ex kontaktar dig och ger dig en komplimang men här kommer några exempel:

Quiz: Har du fortfarande en chans att få tillbaka ditt ex?

8. Om ditt ex blir svartsjuk

Av någon anledning ser du att ditt ex inte reagerar positivt när du berättar om ditt dejtingliv och hör eller ser att du träffat någon annan.

Ett ännu enklare sätt att se om ditt visar på svartsjuka är om han eller hon skulle få se (att du får mycket uppmärksamhet) i från andra när ni är ute på stan eller kanske på en gemensam fest.

Hur verkar ditt ex reagera?

Ifall ditt ex skulle komma fram och försöka kommunicera med dig så kan du vara säker på att det är ett (tecken på att ditt ex vill ha tillbaka dig känslomässigt, men inte vågar säga det).

Försök att hålla koll på små signaler och ansiktsuttryck.

9. Hur vet jag om mitt ex vill ha tillbaka mig? Studera ditt ex kramar

Det går att avgöra hur intresserad ditt ex är genom att studera hur personen kramar dig. Det finns flera olika typer av kramar, här kommer fem exempel på hur ditt ex kan krama dig när ni ses och vad det betyder:

Den lama kramen” – Tecken på att ditt ex just nu har ett lägre intresse

”Kompis kramen” – Ditt ex gillar dig fortfarande och det kan växa fram mer

”Tycka synd om kramen”- Ditt ex är tillfälligt inte intresserad

”Den neutrala kramen” – Varken lågt eller högt intresse

”Jag saknar dig kramen” – Tecken på att mitt ex inte kommit över dig

Notera att du också måste avgöra hur situationen ser ut, träffar du ditt ex på stan, i affären eller över en fika.

Det skiljer sig så klart mycket på hur du träffar ditt ex och om det är en stressig miljö eller ni faktiskt har tid att prata. Ta alltså dessa fem olika exempel och försök förstå de utifrån din situation den senaste gången du träffade ditt ex.

10. Ditt ex visar upp en gemensam sak ni hade tillsammans

Om du ser att ditt ex medvetet fortfarande visar upp ett gammalt minne på sociala medier eller i verkligheten så kan du anta att det är ett tecken på att ditt ex inte kommit över dig än.

Det behöver inte bara vara ett tecken på att ditt ex inte kommit över dig utan kan också betyda att personen fortfarande ser dig som en del hans eller hennes liv.

11. Jag undrar om mitt ex tänker på mig? Se om ditt ex börjat dejta en kopia av dig själv

Om du ser att ditt ex plötsligt börjat dejta en person som är så lik dig själv att du nästan inte ser skillnad så kan du också vara säker på att det är ett tecken på att ditt ex inte kommit över dig på ett känslomässigt plan.

Nu pratar jag om likhet i ansiktsdragen och utseendemässigt:

Det är nämligen vanligt att vi söker oss till personer som har likheter med vår tidigare partner.

Notera dock: bara för att ditt ex dejtar någon som är en kopia av dig själv så behöver inte det betyda att det är ett tecken att ditt ex vill ha tillbaka dig (men det kan vara).

12. Förhållandet tog slut på grund av olika planer i livet

Ifall ni fortfarande är kära i varandra men ni väljer att avsluta förhållandet på grund av att ni har olika planer i livet så kan du se (tydliga tecken på att ditt ex vill ha dig tillbaka, som jag kommer gå in på nu).

Om ert förhållande tog slut på grund av någon av dessa anledningar så kan jag nästan garantera att det fortfarande finns känslor kvar:

Relaterat: [Skriva till ditt ex eller ringa? Här kommer flera exempel på hur du ska tänka]

13. Ditt ex börjar klär upp sig och tänker på sitt utseende mer än vanligt

Upplever du att ditt ex plötsligt är extra snygg när ni ses?

Ni kanske har barn tillsammans och du märker att ditt ex plötsligt börjar klä upp sig.

Ni möts på en fika och du upplever att ditt ex för en gångs skull har klippt sig, rakat sig och kanske luktar lite extra gott.

Det finns många anledningar till att ditt ex tänker på sitt utseende men om personen aldrig gjort det tidigare och nu verkar anstränga sig lite extra så kan det vara ett tecken på att ditt ex är intresserad igen.

Så hur vet jag om mitt ex vill ha tillbaka mig?

Om man tidigare haft en vänskaplig relation och långsamt märker att den börjar förändras och bli lite mer flörtig så kan man anta att det är för att ens ex börjat få upp ögonen för än igen.

14. Ditt ex verkar inte må bra och du ställer dig frågande (jag undrar om mitt ex tänker på mig och saknar mig)

Av någon anledning så försöker ditt ex få dig att se att han eller hon inte mår bra, detta är tecken på att ditt ex saknar dig och inte kommit över dig än, här kommer fyra signaler att vara uppmärksam på:

15. Har ditt ex gjort slut men tar ändå inte avstånd? Det kan vara ett tecken på att ditt ex vill ha tillbaka dig på sikt

Ni har gjort slut med varandra men trots det så vill ditt ex vill inte att det ska går fort, det är precis som att ditt ex bara muntligt har gjort slut men allt annat verkar vara som vanligt.

Här kommer några saker som du vara uppmärksam på:

16. Hur vet jag att mitt ex vill ha tillbaka mig? Du får snabb och positiv respons när ni skriver med varandra

Ditt ex svara dig snabbt på sms, du får även långa svar när ni skriver.

Ditt ex kanske till och med skriver längre och investerar mer i sina svar än dig själv.

När du tittar på en konversationen i efterhand så kan du avgöra att det är ditt ex som visar ett högt intresse och inte du.

Ett annat tydligt tecken på att det finns ett intresse är om du får snabba svar, du får svar på under 5 minuter oavsett när du skriver på dygnet.

Det kan också vara ett tecken tillsammans med andra signaler att det fortfarande finns kvar känslor och ditt ex inte kommit över dig.

17. Ditt ex anpassar sig efter vad du själv tycker och är dig till lags

När ni var nykära så kunde ditt ex göra precis allt för dig: oavsett om personen ville att du skulle laga maten, gå ut med soporna eller klippa häcken så var det bara uppskattat.

Du själv kände säkert också att du gärna ville vara delaktig och hjälpa till när ni befann er i det härliga kärleksruset.

Ni var till lagas för varandra och du kunde hämta ditt ex med bilen när det regnade oavsett om det bara var 5 minuters promenad tillbaka hem i värmen i från träningen. Detta tog så småningom slut i takt med att ni hade varit tillsammans under en längre tid.

Men vill du veta en sak.

Precis samma tendenser att ditt ex vill vara dig till lags kan du se igen om ditt ex skulle börja gilla dig igen.

Försök bara att vara lite uppmärksam på dessa signaler så kanske du känner igen dig.

Så för att svara på frågan: hur vet jag om mitt ex vill ha tillbaka mig? Studera vad ditt ex gör för dig.

18. Har ditt ex öppnat upp sig för dig? Det är ett tecken på att ditt ex inte kommit över dig

Ditt ex skulle aldrig öppna upp sina känslor för en främling som personen inte känner.

Du kan ta det som en stark signal på att ditt ex vill ha tillbaka dig om personen börjar prata om ert tidigare förhållande i positiva termer.

Oftast brukar det handla om att ditt ex insett att du faktiskt var ganska bra, efter att han eller hon testat vingarna med någon annan.

Ditt ex trodde att gräset skulle vara grönare på andra sidan men kommer nu tillbaka med svansen mellan benen och hoppas på att du ska vilja ta tillbaka personen.

19. Ditt ex ”råkar gilla” en gammal bild eller kommenterar på dina bilder

20. Ditt ex är generös och hjälper dig

Ni separerar och ditt ex visar upp en ledarroll som du inte har sätt tidigare. Om ditt ex samtidigt är generös och hjälper dig så vill personen att ni fortsatt ska ha en bra relation.

Motsatsen till det här är om ditt ex skulle slänga ut dina saker i från er bostad, ni skriker på varandra och allt avslutas i kaos, i det här fallet så är intresset betydligt lägre.

Om ni lämnar varandra på goda grunder så är det alltid ett gott tecken och att det kommer vara lätt att återuppta kontakten igen.

Men är det ett tecken på att ditt ex vill ha dig tillbaka? både ja och nej. Det kan krävas lite mer jobb i från din sida om du vill ha tillbaka ditt ex igen, det är i alla fall inget negativt. Här kan du läsa om fler tips i fall du vill ha en ny chans med ditt ex.

21. Ditt ex spelar skådespel eller skapar drama

Ditt ex försöker visa upp hur ledsen han eller hon är när ditt ex ser dig eller lotsas hålla sig undan för att du ska reagera och gå fram och fråga hur läget är.

Om du går fram och frågar hur ditt ex mår så kommer hon eller han att säga att det inte är något speciellt (fast du själv kan se att det fortfarande finns saker ditt ex inte säger).

Du kanske pratar med hans eller hennes kompis och plötsligt får du se att ditt ex börjar agera på samma sätt med dina kompisar. Ditt ex försöker spegla dig för att du själv ska känna samma sak som han eller henne.

Eftersom du känner ditt ex sedan tidigare så vet du att beteendet inte är geniut och äkta, så du kan snabbt läsa av något inte stämmer.

22. Hur vet jag att mitt ex vill ha tillbaka mig efter en längre tid?Ditt ex hör av sig trots att han eller hon har träffat någon ny

Du har sett att ditt ex har träffat någon ny på bilder eller fått syn på ditt ex i affären med någon person som inte verkar vara en kompis.

Du kanske har hört i från gemensamma vänner att ditt ex har börjat dejta någon annan.

Om ditt ex plötsligt skulle höra av sig (trots att du vet att han eller hon träffar någon ny) så kan du vara säker på att ditt ex jämfört dig med den nya personen och insett att du kanske inte var så dålig ändå.

Oftast brukar den här typen av förhållanden kallas för rebound. Ett rebound förhållande är oftast temporärt, det där ditt ex antingen försöker se om gräset är grönare på andra sidan eller använder någon annan person för att komma över dig snabbare.

Många gånger brukar rebound förhållanden ta slut på några månader och då hör ditt ex av sig igen.