Övervinn din rädsla och få tjejen du vill ha (inkl. övningar)

Alla människor känner rädsla.

Ibland kan denna rädsla hindra oss i våra liv. Rädslan kan hindra oss från att göra saker som vi annars skulle gjort.

Rädslan om vad andra ska tycka och tänka, eller rädslan att prata med tjejer. Den rädslan har alla killar, mer eller mindre.

På grund av rädsla så missar många killar sina chanser att träffa tjejer, eller hindrar dem i sitt vardagliga liv med vänner, jobb, skola.

I den här artikeln kommer vi ge dig tips på hur du kan bemöta din rädsla och hur du blir en charmig kille som alla tjejer gillar.

Artikeln är indelad i 4 delar:

 1. Förstå varför rädslan uppstår
 2. När du själv har roligt så har andra roligt runt dig
 3. Hur du är dig själv och varför det kommer gynna dig
 4. Hur du övervinner din rädsla och vinner stort

En stor anledning till att många killar inte vågar gå fram till tjejer beror på en brist i självförtroendet.

Vi genomförde en undersökning på över 60 killar och frågade varför de inte vågade gå fram till tjejer, de flesta svarade:

 • Jag blir ofta dömd av kompisarna
 • Jag är rädd att bli avvisad av tjejen
 • Jag vet inte vad jag ska säga

De flesta som hade problem med att prata med tjejer ansåg att de inte hade tillräckligt bra självförtroende eller var för blyga.

Förstå varför rädslan uppstår

För att du ska kunna bemöta din rädsla, så måste du först förstå vad det är som leder till att du känner rädsla.

För flera tusen år sedan tillbaka, när vi levde på savannen, så var rädsla något som gynnade oss eftersom man då kunde klara sig från hot i vildmarken, och lyckades ofta överleva på grund av känslan av rädsla i hotfulla situationer.

I dagens moderna samhälle så har rädslan blivit något som hindrar dig och andra människor i helt vardagliga situationer, och det är därför viktigt att skilja på känslan av rädsla och riktig fara.

Ett av de största problemen som rädslan kan ge dig är att inte känna sig avslappnad nog för att kunna bete sig normalt.

Nu kommer vi gå in lite djupare på detta och hur du ska tänka.

När du själv har roligt så har andra roligare runt dig 

Många killar lägger för stort fokus på vad tjejen ska tycka och tänka om dom själva.

Detta leder ofta till att de blir dissade eftersom att de endast fokuserar på responsen de får av den andra personen.

Man kan säga att de baserar sin verklighet på vad andra tycker och tänker om dom själva.

Ett beteende som uppfattas väldigt oattraktivt av tjejer.

Ett sätt att bryta detta mönster är att istället fokusera på att ha roligt och utgå ifrån vad du själv upplever som kul.

Då tar du bort fokuset från vad någon annan tycker och tänker om dig, och rör dina egna tankar mot att fråga dig själv: ”vad tycker jag själv är roligt att prata om”.

På grund av spegelneuroner, så kommer andra personen du har en interaktion med att känna samma sak som du själv känner. Så om du t.ex. är glad ute på nattklubben, drar du in folk till dig eftersom de gillar den energi som du utstrålar.

För att övervinna rädslan behöver du bevisa för din hjärna att det du faktiskt gör är helt ofarligt, tyvärr går det inte att tänka sig igenom, utan kräver aktiv handling från dig.

Du måste aktivt gå ut och öva dig på det du är rädd för, så du kan bevisa detta för din hjärna och på så sätt skapa en ny verklighet där du inte är rädd längre.

Är det mer än bara rädsla? Överkom Social fobi med 8 stegsmodellen nedan:

Mini recension av Simon (E-bok Bakom galler):

”Jag hade problem att prata med folk, svårt att uttrycka mig och hålla ögonkontakt. Boken gjorde att jag kände mig mer självsäker i situationer som jag tidigare hade avskytt. Jag önskade att jag hade läst boken när jag var yngre”.

 

Klicka här och Läs boken idag för att bli mer självsäker.

Hur du är dig själv och varför det kommer gynna dig

Har du någon gång hört “var bara dig själv”?

“Var bara dig själv” är en av de absolut sämsta råden du kan få om du inte vet vad det innebär.

Det stämmer att du ska vara dig själv, men att vara sig själv är en kombination av att acceptera sig själv, och samtidigt våga utmana sina rädslor – trots att man inte känner sig helt säker.

Folk är ofta rädda för att vara sig själva eftersom att de tror att de då kan bli dissade för sin riktiga personlighet, och därför drar de på sig ett skal som speglar vad de tror är “normalt”.

Många rädslor kan vara för saker som aldrig hänt, och det är mycket på grund av att vår verklighet har formats utifrån tidigare erfarenheter.

Om du tidigt i livet hållit ett tal inför klassen, men råkat säga fel och blivit utskrattad, så finns det en stor sannolikhet att ditt vuxna jag aldrig kommer vilja gå upp på en scen någonsin igen.

 

I situationer där du känner rädsla så har du inte tillgång till din fulla potential.

Med detta sagt så ska du försöka vara så autentisk som möjligt, och visa så mycket av din egna personlighet. Låt den lysa igenom – det är den som gör dig unik.

Tjejer tycker det är attraktivt när du är autentisk och äkta (detta är du när du har kul och utgår ifrån vad du själv tycker är roligt).

Om du har destruktiva tankesätt om dig själv så hindrar du dig själv ifrån att uppnå din fulla potential.

Du behöver alltså känna dig själv tillräckligt, och inte döma dig själv utifrån tidigare erfarenheter.

Det är först när du är okej med vem du är som du kan vara autentisk, det vill säga helt äkta och unik.

Du är tillräcklig om du inte har pengar, du är tillräcklig om du inte är lång nog, du är tillräcklig om du inte ser bra ut… Ja du förstår.

Därför är det viktigt att skapa en ny verklighetsuppfattning, och göra övningar för att glömma dina gamla minnen som inte gynnar dig. Meditera är ett effektivt sätt för många att göra detta.

Här är en meditationsövning du kan göra för att bli bättre på att acceptera dig själv (gratis):

https://www.youtube.com/watch?v=3aD9RT2LY2U

Vi kommer nu att gå in på andra konkreta steg du kan ta för att utmana dig själv.

 

Relaterat: Bli en mästare på Tinder – Stor guide för att bemästra dejtingappen

Utmana din rädsla och bli charmigare

Vi kommer nu gå in på lite metoder som du kan använda dig av för att utmana din rädsla och därmed övervinna din rädsla i olika sociala sammanhang.

Det kommer öka din känsla av kontroll över ditt liv, göra dig charmigare och hjälpa dig att bli bättre på att prata med tjejer i din vardag.

Stegen bygger på att du pratar med en främmande person, det kan vara en person som du är intresserad av eller vem som helst egentligen.

Nedan ger vi dig förslag på hur du kan göra för att stegvis exponera dig för din rädsla. Börja från nr 1 och ta stegen i nästkommande ordning.

 1. Fråga efter vägen
 2. Fråga efter en åsikt om något du undrar över
 3. Ge en komplimang
 4. Ge en komplimang på det första du noterade, exempelvis: snygga glasögon, kläder som sticker ut eller utseende.
 5. Gör något av de tidigare stegen och introducera sedan dig själv.

Om du är genuint intresserad av den andra personen kommer detta lysa igenom i din interaktion, detta gör att du omedvetet anstränger dig för att den andre personen ska få en så bra bild som möjligt av dig.

Detta ger dig en naturlig karisma som är bra när du pratar med tjejer.

Genom att ständigt prata med folk på ICA-butiken, gymmet, klubben osv, så kommer du bli en mer social person och utåtgående person som får det betydligt lättare med tjejer när det väl gäller.

Fördelarna kommer inte bara komma med tjejer, utan också inom jobb, utbildning, vänner, familj och fler områden du har nytta av dina nyvunna sociala skills, och nya mod.

 

Relaterat: Är din rädsla för sociala situationer stor? Ta ett social fobi test

 

Gillade du detta ämne? Vi tar gärna emot feedback på vilka artiklar vi ska skriva härnäst. Maila gärna info@optimalblueprint.se och skriv en rad om vad du vill se mer av.